Yrittäjäsanomat: Härski rahastushuijaus jälleen liikkeellä – Maksusta kannattaa reklamoida heti

1.5.2018

Yrittäjiltä yritetään lypsää rahaa jos jonkinlaista näkyvyyttä tarjoamalla. Yleensä myyntipuhelun seurauksena on vain lihava lasku, ja korkeintaan nimi jonkin nettisivuston nurkassa. Nyt rahaa koitetaan kääriä vielä aiempaa härskimmällä tavalla.

Yrittäjäsanomat kertoo tapauksesta, jossa savolaisyrittäjälle soitettiin, ja kysyttiin haluaako yrittäjä jatkaa tilaamansa markkinointiviestien estopalvelua. Yrittäjä kertoi, ettei ole koskaan sellaista palvelua tilannut. Tämä ei huijaria hämännyt, vaan hän kertoi oman yrityksensä lähettäneen asiasta vuosi sitten sähköpostia. Kun tähän postiin ei oltu reagoitu mitenkään, katsottiin sopimuksen syntyneen.

Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikön Tiina Toivonen toteaa, että kyseessä on selvästi huijaus. Sopimuksen syntymiseen tarvitaan nimenomaan aktiivinen suostumus. Muutoin kuka tahansa voisi lähetellä viestejä ja vaatia rahaa. Mikäli postilaatikkoon napsahtaa kyseisestä, tilaamattomasta palvelusta yllättäen 376 euron lasku, sitä ei tarvitse maksaa. Maksusta kannattaa kuitenkin heti reklamoida, jottei joudu perintätoimien kohteeksi.