Tutkimus: Suomalaiset luottavat yrittäjiin − "Tulos perustuu arkiseen viisauteen"

3.5.2016

Suomalaiset luottavat pk-yrittäjien vaikuttavan myönteisesti Suomeen ja suomalaisiin.

Iltalehden viime viikolla julkaiseman tutkimuksen mukaan 85 prosenttia vastaajista näkee pk-yritysten edistävän Suomen ja suomalaisten etuja erittäin tai melko hyvin.

Tulos selviää Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä, jossa kartoitettiin suomalaisten luottamusta erilaisiin yhteiskunnallisiin toimijoihin. Tutkimukseen vastasi huhtikuun lopulla 1 003 ihmistä.

Suomen Yrittäjien tuore toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen on iloinen tutkimuksen tuloksista. Hänen mukaansa ne kertovat asennemuutoksesta.

− Mielestäni tulos on erittäin hyvä ja rohkaiseva. Tulos perustuu suomalaisten arkiseen viisauteen siitä, että ilman pk-yrityksiä haasteellisesta taloustilanteesta ei selvitä, Pentikäinen sanoo.

Samasta tutkimuksesta selviää myös, että 60 prosenttia suomalaisista sanoo Suomen Yrittäjien edistävän maan ja kansalaisten etua erittäin tai melko hyvin.

Muut etujärjestöt jäävät kauas SY:stä, sillä STTK:n vastaava lukema on 40 prosenttia, EK:n 43 prosenttia ja Akavan 49 prosenttia.

− Tässä tuloksessa näkisin syynä olevan SY:n ratkaisuhalukkuus. Monien muiden tapaan emme ole ei-liike, joka vastustaa kaikkea, vaan etsimme ratkaisuja ongelmiin, Pentikäinen arvioi.

Pentikäinen uskoo myönteisten tulosten taustalla olevan muun muassa paikallisesta sopimisesta käyty keskustelu, jossa Suomen Yrittäjät on ollut aktiivisesti mukana.

− Onhan tämä hieno päättötodistus edeltäjälleni Jussi Järventaukselle, kun tällainen tutkimustulos julkaistiin hänen viimeisenä työpäivänään.

Virvamaria Toikka

virvamaria.toikka@yrittajat.fi