Yrittäjänä toimiminen entistä helpompaa – "Ohjeistusta parannettu"

11.4.2016

Verohallinto päivitti viikolla 14 ohjettaan yrittäjä- ja palkkatulojen välisestä erosta.

Verohallinto on jälleen tällä viikolla päivittänyt ohjettaan yrittäjä- ja palkkatulojen välisestä erosta.

Suomen Yrittäjien verotusasioiden johtaja Anna Lundénin mukaan ohjetta on päivitetty muutoksilla, jotka vahvistavat entisestään pienyritysten mahdollisuutta toimia yrittäjänä eikä vain palkansaajana.

Lundén sanoo, että Verohallinto päivitti ohjeistustaan siitä, milloin alihankkijan tekemä työ on tehty yrittäjänä ja milloin työsuhteessa.

− Yrittäjyyttä tukeva linjaus vahvistui jo runsaan vuoden takaisessa ohjeessa, mutta uusi päivitys vahvistaa sitä entisestään, Lundén arvioi.

Myös entinen voi työskennellä

Tällä viikolla annettuun ohjeeseen on päivitetty muun muassa toimeksiantotulkintaa.

Nykyään yhä useammin aikaisemmin yleisesti palkkatyönä tehtyä työtä saatetaan ja voidaan tehdä yrittäjänä.

Verohallinnon tiedotteen mukaan ohjeella ei ole tarkoitus kiristää nykyistä verotuskäytäntöä, vaan mahdollistaa että yksittäisistä toimeksiannoista maksettavia suorituksia voidaan ohjetta sovellettaessa yhä useammin pitää verotuksessa työkorvauksina.

− Myös esimerkiksi entiset tai eläkkeelle jäänet työntekijät voivat ohjeen mukaan tehdä työtä entiselle työnantajayritykselleen, jos toimeksiantosuhteen tunnusmerkit täyttyvät. Aikaisempi työsuhde esti aiemmin käytännössä usein sen, että sama henkilö olisi voinut myydä palveluitaan myöhemmin entiselle työnantajalleen.

Uusia ohjeita sovelletaan jo

Muuttuneen ohjeistuksen vuoksi myös aiempiin ristiriitatilanteisiin kannattaa palata, sillä Verohallinto soveltaa uutta ohjetta ratkaistessaan, onko suoritus yksittäistapauksessa palkkaa vai työkorvausta.

− Yrittäjien, jotka ovat kärsineet tulkintariidoista, kannattaa kertoa toimeksiantajilleen, että ohjeita on parannettu. Asiasta voi hakea myös ennakkoratkaisun, joka annetaan uusien ohjeiden mukaisesti, Lundén opastaa.

Tärkeä muutos on, että myös uusin oikeuskäytäntö on tukenut sitä, ettei ratkaisua enää tehdä pelkästään työsuhteen yksittäisten tunnusmerkkien perusteella.

− Ohjeen mukaan yleensä kyse on kuitenkin toimeksiantosuhteesta, kun työn tekee yritys tai yrittäjä, joka on hoitanut kuntoon yritystoiminnan aloittamiseen ja yrittäjänä toimimiseen liittyvät velvoitteet, Lundén kertoo.

Virvamaria Toikka

virvamaria.toikka@yrittajat.fi