TE-toimistot lisäävät yrityskäyntejä – Luvassa rekrytointitilaisuuksia

4.4.2016

TE-toimistot vierailevat yrityksissä huhtikuun alkupuolella. Yrityskäynneillä on tavoitteena löytää esimerkiksi piilotyöpaikkoja.

 Tämä vuonna koko maassa on tarkoitus tehdä noin 24 000 yrityskäyntiä, kertoo oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Työ- ja elinkeinotoimistot järjestävät yrityksille ja työnantajille suunnattuja tilaisuuksia ympäri Suomen 4.–15.4.2016. Tavoitteena on löytää uusia työpaikkoja ja tehdä TE-palveluita yrityksille ja työnantajille tutuiksi. Kampanja järjestetään yhtä aikaa kaikkialla Euroopassa.

– Kampanja on juuri nyt erittäin ajankohtainen. Työnantajayhteistyö korostuu nykyisessä työmarkkinatilanteessa. Yritykset ovat kasvun lähde, jota pyrimme tukemaan työnvälityksellä, Lindström painottaa.

Viritteillä yhteistyö yrittäjäjärjestöjen kanssa

Työnantajille järjestetään myös aamiais-, rekrytointi- ja messutilaisuuksia sekä yrittäjyysklinikoita. Lisäksi tavataan paikallisia yrittäjäjärjestöjä yhteistyön tiivistämisen merkeissä.

TE-palvelut välittävät yrityksiin osaavaa työvoimaa sekä tukevat niiden kasvua. TE-palvelujen ja työnantajien tiiviimmällä yhteistyöllä on tavoitteena vähentää kohtaanto- ja rekrytointiongelmia.

– TE-palveluiden täytyy tuntea hyvin yritysten tarpeet, jotta ne osaavat auttaa työnhakijoita ja työnantajia kohtaamaan. TE-toimistojen on tarkoitus lisätä yrityskäyntien määrää kaikilla alueilla, ministeri Lindström kertoo.

Kaikki Suomen tilaisuudet ovat verkossa osoitteessa http://employersday.eu/

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta@yrittajat.fi