Huijausviesti saalistaa yrittäjiä: ”Haavoittuvuus on havaittu”

24.7.2015

Osuuspankki varoittaa sen nimissä lähetetystä huijausviestistä.

Pankin mukaan OP:n nimissä on lähetetty huijaussähköposti, jonka avulla kalastellaan yritysasiakkaiden verkkopankkitunnuksia. Pankki muistuttaa, että mikäli saat huijausviestin, älä vastaa viestiin tai klikkaa viestissä olevia linkkejä äläkä luovuta verkkopankkitunnuksiasi. Poista kaikki epäilyttävät viestit niitä avaamatta.

Osuuspankin lisäksi Handelsbanken on varoittanut heinäkuussa, että sen nimissä pyritään kalastelemaan tietoja.

Osuuspankin nimissä lähetetyssä huijausviestissä kerrotaan, että "Ilmoitamme teille, että haavoittuvuus on havaittu omassa verkkopankissa. Jos haluat jatkaa käyttämällä palveluita, sinun tulee suorittaa päivityksen." Ohjataan kirjautumaan sisään linkin kautta avautuvalla huijaussivustolla. Huijaussivusto muistuttaa Kassanhallintapalvelun sisäänkirjautumisnäkymää ja siinä pyydetään kirjautumaan verkkopalveluun käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Pankki muistuttaa, että OP ei koskaan pyydä kirjautumaan verkkopalveluihin sähköpostissa tai tekstiviestissä olevan linkin kautta tai lähettämään henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksiasi, luottokortin tietoja tai henkilötunnusta sähköpostitse tai tekstiviestillä. Mikäli saat huijausviestin, älä vastaa viestiin tai klikkaa viestissä olevaa linkkiä.

Lue lisää toimintaohjeita OP:n sivuilta tästä linkistä.

Josi Tikkanen

josi.tikkanen@yrittajat.fi