Hallitus tukee sukupolvenvaihdoksia – riittääkö 250 000 työpaikan säilyttämiseen

4.6.2015

Suomen Yrittäjien mukaan on tärkeää, että myös yritysten omistajanvaihdoksia pystytään auttamaan.

Uusi hallitus tukee perheyrityksien sukupolvenvaihdoksia alentamalla perintöveroa. Hallitusohjelman liitteestä käy ilmi, että alennukseen varataan 40 miljoonaa euroa vuosittain.

Suomen Yrittäjien mukaan on tärkeä arvioida kehittämistarpeet myös muiden omistajanvaihdostilanteiden osalta. Yrityksiä myydään enemmän perheen ulkopuolisille kuin perheen jäsenille.

– Suomalaisten työpaikkojen turvaaminen ei onnistu pelkästään sukupolvenvaihdoksia edistämällä, sanoo Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Vuonna 2012 julkaistun Omistajanvaihdosbarometrin mukaan omistajanvaihdoksista 38 prosenttia on myyntejä, kun sukupolvenvaihdoksia on 20 prosenttia. Yrityksen lopettaa 28 prosenttia.

– Siksi nyt pitää ehdottomasti kiinnittää huomiota siihen ryhmään joka etsii perheen ulkopuolelta omistajaa. Niillä yrityksillä on suurimmat haasteet jatkajan löytymisessä, arvonmäärityksessä, osaamisen siirtämisessä jatkajalle ja myös kaupan rahoittamisessa, Kujala toteaa.

Omistajavaihdosbarometrin mukaan yrityksissä, joissa on omistajanvaihdos edessä, työskentelee yhteensä lähes 250 000 työntekijää. Tutkimuksen mukaan näistä yhteensä 36 000 työntekijää työskentelee yrityksissä, jotka aiotaan lopettaa. Suurin osa lopettavista yrityksistä on yhden hengen yrityksiä.

– Hallitusohjelma tunnistaa teeman, mutta jää kyllä kysymys että nyt on sekoitettu termit. Omistajanvaihdos on yläkäsite, sen ilmentymiä ovat yrityskauppa ja sukupolvenvaihdos, Kujala sanoo.

Josi Tikkanen

josi.tikkanen@yrittajat.fi