Tällä alalla Suomi menestyy – Työpaikkojen määrä lähes tuplaantumassa viidessä vuodessa

27.5.2015

Cleantech on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista liiketoiminta-alueista.

Cleantech-liiketoiminta työllistää tällä hetkellä Suomessa noin 50 000 ihmistä ja alalle odotetaan syntyvän 40 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2020 mennessä, todetaan työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

Luvut tekevät cleantechistä yhden Suomen voimakkaimmin kasvavista liiketoiminta-alueista. Suomi on menestynyt alalla huolimatta siitä, että kotimarkkinat eivät ole kovin suuret.

– Tämä on valtava luku maassa, jonka väkiluku on vain runsaat 5 miljoonaa henkilöä. Suomalaisista älykkäistä ratkaisuista on paljon konkreettista opittavaa, olivatpa ne sitten liikenteen, kiertotalouden tai joustavan sähköverkon ratkaisuja, sanoo Euroopan komission sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosaston varapääjohtaja Antti Peltomäki tiedotteessa.

Suomessa järjestetään syyskuussa alan kansainvälinen huippukokous, johon osallistuu alan yrityksiä, poliittisia päättäjiä, tutkijoita, sijoittajia ja rahoittajia. Yksi Helsingissä järjestettävän The Global Cleantech Summit 2015 -kokouksen pääpuhujista on maailman johtaviin strategia- ja globalisaatioasiantuntijoihin kuuluva Anil K. Gupta.

– Kiina ja Intia ovat maailman nopeimmin kasvavia talouksia, mutta kasvu on tuonut mukanaan myös raskauttavia ympäristöhaasteita. Monet suomalaisyritykset ovat nähneet tässä mahdollisuuden, ja tarttuneet siihen. Tulevaisuuden menestystarinat luodaan tänään, kenties ne saavat alkunsa Helsingissä, sanoo Gupta tiedotteessa.

Katri Simola

katri.simola@yrittajat.fi