Huijarit liikkeellä – Patentti- ja rekisterihallitus varoittelee!

5.8.2014

Tavaramerkkirekisteröintien haltijat ovat saaneet harhaanjohtavia kirjeitä.

Patentti- ja rekisterihallituksen asiakaspalveluun on tullut useita yhteydenottoja Muistutus-nimellä otsikoiduista kirjeistä. Tavaramerkkirekisteröintien haltijat ovat saaneet näitä harhaanjohtavia kirjeitä. PRH:lla ei ole mitään tekemistä näiden muistutuskirjeiden kanssa. Kaikissa PRH:n lähettämissä ilmoituksissa ja kirjeissä lukee selvästi PATENTTI- JA REKISTERIHALLITUS.

Muistutuskirjeitä lähettäneet yritykset ovat käyttäneet sellaisia nimiä ja sellaista kirjeen muotoilua, että ainakin osa asiakkaista on erehtynyt luulemaan muistutuksen olevan peräisin PRH:sta.

Näitä muistutuskirjeitä on lähetetty sellaisillekin rekisteröintien haltijoille, joiden rekisteröintien uudistamisaika ei ole vielä alkanut tai uudistaminen on jo hoidettu kuntoon.

PRH lähettää tavaramerkkien haltijoille uudistamista koskevan muistutuskirjeen noin neljästä viiteen kuukautta ennen kuin tavaramerkkirekisteröinti erääntyy.  Tavaramerkin voi uudistaa aina 10 vuoden välein.

Uudistamisen voi tehdä yksinkertaisesti maksamalla uudistamismaksun suoraan PRH:n tilille, jos uudistamisen yhteydessä ei haluta tehdä muutoksia rekisterimerkintöihin. Tavaramerkin uudistamismaksu on tällä hetkellä 250 euroa, johon lisätään maksut mahdollisista lisäluokista.

Tavaramerkin rekisteröinti takaa, että tavaramerkin haltija saa yksinoikeuden käyttää tiettyä tavaramerkkiä elinkeinotoiminnassa Suomen alueella. Rekisteröinti antaa myös oikeuden kieltää kilpailijoita käyttämästä sekoitettavissa olevaa merkkiä samankaltaisten tuotteiden tai palveluiden yhteydessä.

Tavaramerkki voidaan uudistaa loputtomasti maksamalla uudistamismaksu. Tarkempaa tietoa tavaramerkistä ja niiden rekisteröinnistä löytyy PRH:n verkkosivuilta: www.prh.fi/fi/tavaramerkit.html

Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi