KL: Nämä merkit paljastavat onko sinusta yrittäjäksi

7.7.2014

Unelmoitko omasta firmasta? Tässä 15 seikkaa, joista voi päätellä sinussa olevan potentiaalia yrittämiseen. Business Insider listaa muutaman seikan, jotka osoittavat sinun voivan olevan valmis oman liiketoiminnan pyörittämiseen.

1. Mietiskelet jatkuvasti

Yrittäjät eivät koskaan lakkaa pohtimasta. Jos huomaat tekeväsi näin, ehkä on aika siirtyä pois palkkatyön päivittäisestä oravanpyörästä ja pistää ajatuksesi liikkeelle omassa yrityksessä.

2. Olet intohimoinen

Yrittäjät ovat intohimoisia ideansa ja tekemisensä suhteen ja tekevät kaikkensa toteuttaakseen tuote- tai palveluideansa. Onko sinulla ideaa, johon olet hullaantunut?

3. Olet itsenäinen

Ratkaiset ongelmia ja useimmiten yksin. Se on yrittäjän tärkeä taito.

4. Olet motivoitunut

Et aina tarvitse jotakin ulkoista pistämään sinua liikkeelle. Sisäinen motivaatio auttaa bisneksen käynnistämisessä.

5. Olet järjestelmällinen

Liiketoiminnan pyörittäminen vaatii järjestelmällisyyttä. Toki saatat palkata lakimiehiä tai kirjanpitäjiä jossain vaiheessa, mutta aluksi hoidat kulujen kirjaamisen, ideoiden myymisen sijoittajille ja tehtävien jakamisen itse. Siihen ei kykene, jos ei osaa pitää lankoja käsissään.

6. Olet mielestäsi jumissa työssäsi

Jos kammoat heräämistä uuteen aamuun, et ilmeisesti ole tyytyväinen työhösi. Ehkä olisi syytä vaihtaa työtehtävää tai -paikkaa? Toisaalta tavallinen yhdeksästä viiteen -työ ei houkuttele. Ehkä sinun pitäisi ryhtyä työllistämään itse itseäsi tai tehdä jotain aivan muuta.

7. Haluat todistaa ideasi

Sinulla saattaa olla idea, mutta kukaan ei usko sen toteutumiseen. Mitä teet? Tämänlainen tunne voi motivoida sinut osoittamaan pessimistien puheet tyhjiksi.

8. Haluat tehdä itsellesi nimeä

Moni suurista yrittäjistä tajusi, että halusi elämältään enemmän. Esimerkiksi Steve Jobs piti itseään erityisenä. Jos olet sitä mieltä itsestäsi, tuloksena voi syntyä suurta.

9. Olet aina halunnut olla itsesi pomo 10. Omalla alallasi ei ole töitä

Sen sijaan että odottelet työilmoitusta kuin kuuta nousevaa, voit perustaa oman yrityksen, ehkä aivan toiselle alalle.

11. Sinulla on varaa ottaa riskejä

Jos olet lapseton ja sinkku, sinun ei tarvitse huolehtia toisen elättämisestä. Ota ilo irti tästä hetkestä.

12. Työmoraalisi on uskomaton

Jos sinua ei haittaa työskennellä 12-tuntisia päiviä useana päivänä viikossa, kuten usein liiketoimintaa aloittaessa, miksi et käyttäisi sitä aikaa asioihin, mistä olet aidosti innoissasi.

13. Janoat epävarmuutta

Olet sellainen ihminen, joka nauttii tutustumisesta tuntemattomaan.

14. Yhä useampi työ siirtyy alihankkijoille

Jos näet nykyisen työnantajan palkkaavan ulkopuolisia tekemään töitä, jotka voisit tehdä mielestäsi paremmin, perusta oma yritys ja tarjoa palvelu.

15. Et pelkää epäonnistumista

Yrittäjänä kohtaan varmasti ongelmia ja epäonnistumista. Jos se ei pelota sinua, se on selvä merkki yrittäjyyden puolesta.

Lisää merkkejä yrittäjäpotentiaalista Business Insiderissa.