Barometri: Valoa näkyvissä pk-yrityksissä?

18.6.2014

Pk-yritysten liikevaihto oli ajanjaksolla 5/2013–4/2014 keskimäärin 2,5 prosenttia suurempi kuin vastaavalla jaksolla vuotta aiemmin, kertoo tilitoimisto Talenomin barometri.

Yritysten liikevoittotaso laski 8,8 prosenttia vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna, mutta oli kuitenkin vajaan prosenttiyksikön parempi kuin kuukauden takaisessa barometrissa. Yritysten kassoissa oli 2,9 prosenttia vähemmän rahaa vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna.

– Koko alkuvuoden jatkunut kannattavuuden merkittävä heikkeneminen näyttää ainakin pysähtyneen. Eli orastava näkymä pk-yritysten talouden käänteestä parempaan on nyt olemassa, summaa tilannetta Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola.

– Kannattavuuden parantumisen myötä yrityksissä lähtisivät investoinnit käyntiin, mikä osaltaan edesauttaisi talouden positiivista kierrettä.

Tahkolan mukaan on siksi ensiarvoisen tärkeää saada myös pk-yritysten kannattavuustaso paranemaan. Loppuvuotta hän arvioi varovaisen toiveikkaasti.

– Jospa pitkin kevättä kuullut pienet positiiviset merkit talouden käänteestä indikoivat kurjistumisen kierteen päättymistä!

Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi