Järventaus: Elvytys ei auta velkaantumiseen

12.6.2014

Suomi kyntää tällä hetkellä lamassa. Kesäkuun loppupuolelle kaavailluista minihallitusneuvotteluista on silti turha odottaa tilanteeseen apua, uskoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus.

– Olemme Euroopan maista vajonneet jälkipäähän, ja kasvunäkymät ovat heikot. Tarvitsisimme isoja rakenteellisia muutoksia. Nyt jo tehdyt päätökset ovat liittyneet lähinnä julkisen talouden tasapainottamiseen, mutta tarve olisi myös työmarkkinoiden uudistukseen ja verotuksen kehittämiseen, Järventaus sanoo.

Toimitusjohtaja uskoo, että kesäkuun neuvotteluitten yksi keskustelun aiheista tulee olemaan lisäelvytys.
– Meidän peruskantamme on se, että julkisen talouden sopeutuksesta tulee pitää kiinni, mutta lisäelvytyksellä ei saada velkaantumista kuriin.

Yrittäjäjärjestö haluaa tulevia neuvotteluita silmällä pitäen painottaa elinkeinoharjoittajien ja henkilöyhtiöitten verotuksen kannustavuutta.

– Jos puhutaan elvytyksestä, niin siihen kulutettavaa rahaa kannattaa harkita käytettäväksi myös näin. Se on noin 120 miljoonan euron panostus, joka kohdistuu noin 120 000 yrittäjään. Näkemyksemme onkin, että näin laajaan joukkoon kohdentuvana, sillä olisi tulevaisuuden uskoa vahvistava vaikutus. Sitä kautta uskomme, että sen myönteiset kasvuvaikutukset tulisivat olemaan hyviä, Järventaus hahmottelee.

– Ja tämähän jäi Jyrki Kataisen hallitukselta tekemättä, hän huomauttaa.

Lue lisää kesäkuun Yrittäjäsanomista.

Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi