Parituhatta uutta yritystä Pirkanmaalle

9.6.2014

Yhteistyössä on voimaa. Se näkyy Pirkanmaalla, missä parissa vuodessa saatiin aikaa lähes parituhatta uutta yritystä ja kolmattatuhatta uutta työpaikkaa.

Tampereen kaupungin, yrittäjäjärjestöjen ja Pirkanmaan ELY-keskuksen toteuttama Perusta -palvelu on luonut parissa vuodessa 1916 yritystä ja kaikkiaan 2135 uutta työpaikkaa Pirkanmaalle.

Perustaan kuuluu esimerkiksi yhteistyön ja neuvonnan kehittäminen. Hankkeen päätyttyä toiminta jatkuu seudullisena yhteistyönä.

Palveluun kuuluvien Ensimetrin ja osuustoimintaneuvonnan yhteiskunnalliset vaikutukset ovat merkittäviä. Erityistä on myös uusien yhteistyörakenteiden kehittäminen.

– Perusta-hankkeessa on syntynyt yrityksiä kustannustehokkaasti. Idean omaavat asiakkaat ovat saaneet laadukasta ja tehokasta palvelua, jota on tuotettu yhdessä. Yksin ei olisi onnistuttu, kiittää Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiön toimitusjohtaja Päivi Myllykangas hankkeen tiedotteessa.

Työpaikan hinta muutama satanen

Yhden uuden työpaikan hinnaksi muodostui osuustoimintaneuvonnassa 417 euroa ja uusien yritysten aikaansaamat tuotot ja säästöt yhteiskunnalle ovat yli kahdeksan miljoonaa euroa vuositasolla.

Ensimetri-neuvonnassa uuden yrityksen hinnaksi muodostui 514 euroa. Hankkeen osaprojektien toimijat olivat osuustoimintaneuvonta, Ensimetri, yrityskummitoiminta ja Viestinvaihto-palvelu.

Perusta-hanke toimi heinäkuusta 2011 tämän vuoden helmikuulle saakka. Sen tarjoamia palveluita hyödynsi yhteensä 6543 henkilöä ja yrityksiä tuli mukaan 894.

Numeroiden perusteella toiveissa on, että vielä uusia yrityksiä ja työpaikkoja syntyy lisää.  Hanketta rahoittivat Tampereen kaupunki, seudun kunnat ja Pirkanmaan ELY-keskus Euroopan sosiaalirahaston varoin.

Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi