Suomen Yrittäjien Järventaus: Suomalaisyritysten kilpailukyky on kiinni myös sääntelystä

6.5.2014

Jopa 70 prosenttia uudesta yrityksiin vaikuttavasta lainsäädännöstä tehdään Euroopan unionissa. Sääntely vaikuttaa merkittävästi suomalaisten yritysten kilpailukykyyn.

– EU:sta ja sen sisämarkkinoista on hyötyä suomalaisyrityksille. Olemme osa maailman suurinta talousaluetta. EU:n kilpailukyky on kuitenkin rapautunut huolestuttavasti. Suomesta valittavien europarlamentaarikkojen pitää tehdä kaikkensa, että sääntely on yritysten kannalta kannustavaa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoi Työ ja hyvinvointi - onko EU:lla väliä? –vaalikiertueen avauksessa Tampereella maanantaina.

Kiertueen järjestävät elinkeinoelämän järjestöt Elinkeinoelämän keskusliitto EK, kauppakamarit, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät.

Järventaus huomautti, että pienyritykset ovat paljon suuryrityksiä haavoittuvampia lisääntyvän sääntelyn ja byrokratian edessä.

– Euroopan hyvinvointi on menestyvien yritysten varassa. Olosuhteiden on oltava huippuluokkaa, jotta yritykset voivat kasvaa ja työllistää. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä on paljon kasvumahdollisuuksia. Siksi sääntelyn pitää sopia myös niille, Järventaus sanoi.

Järventauksen mukaan yhteiset säännöt ovat välttämättömiä, jotta sisämarkkinat toimivat.

– Mutta lisääntyvän sääntelyn kierre on saatava poikki. Suomen tulee huolehtia omasta osuudestaan: pitää edistää Euroopan kilpailukykyä EU-päätöksenteossa ja varmistaa, ettei EU-sääntelyn päälle lisätä omia vaatimuksia yrityksille.

Tampereella järjestettyyn paneeliin osallistuivat Jari Andersson (kok.), Marko Kulpakko (ps.), Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Olli Rehn (kesk.) ja Oras Tynkkynen (vihr). Tilaisuuden avasi Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus ja paneelin vetäjänä toimi maakuntajohtaja Esa Halme.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jussi Järventaus, Suomen Yrittäjät, p. 050 336 0015

 

Elinkeinoelämän järjestöjen yhteinen EU-vaalikiertue pysähtyy Tampereen lisäksi Lappeenrannassa 6.5.,
Rovaniemellä 7.5. ja Vaasassa 8.5.