Kuittien kanssa suuria vaikeuksia - Katso ohjeet

5.5.2014

Kuitit aiheuttavat yrittäjille edelleen suurta päänvaivaa.

Tämä selviää verottajan tekemistä tarkastuksista, joiden perusteella lähes puolella pienyrityksistä oli puutteita kuitin sisällössä ja ylipäätään kuitin tarjoamisessa asiakkaalle. Aiheesta kertoo Aamulehti.

Tarkastuksia tehtiin maaliskuun aikana lähes 1 200 yritykseen. Näistä 630 yritystä selvisi puhtain paperein.

Verottajan toimenpiteiden taustalla on vuodenvaihteessa voimaan tullut lakiuudistus, jonka mukaan käteisellä ja maksukortilla tehdyistä ostoista pitää tarjota asiakkaalle kuitti.

- Pääosin yritykset olivat tietoisia uudesta laista ja kuittipakosta. Eniten oli puutteita kuittien tiedoissa, kertoo Verohallinnon ylitarkastaja Liisi Peltokorpi Aamulehdelle.

Puutteilla Pelotkorpi tarkoittaa esimerkiksi yritysten y-tunnusta tai nimeä. Kolmanneksi eniten puutteita oli arvonlisäveromerkinnöissä.

- Noin 40 yrityksessä tarkastaja havaitsi, ettei kuittia tarjottu lainkaan. Ihan jokaisessa yrityksessä ei voitu seurata kuitin antamista, koska yritykset olivat pieniä. Niissä ei ollut asiakkaita tarkastushetkellä. Näppituntuma kertoo, että kuitteja tarjotaan nyt paremmin kuin ennen lakimuutosta, Peltokorpi sanoo.

Kuitin antamatta jättämisestä voi seurata 300–1000 euron laiminlyöntimaksu.

Katso toimintaohjeet täältä.

Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi