Anna kunnallesi arvosana – Elikeinopoliittinen mittaristo -kysely käynnissä

17.3.2014

Yrittäjät ja kunnat ovat erottamaton pari. Yritykset luovat työpaikat, joista kertyy pääosa kuntien kunnallisverosta. Siksi on kuntien vinkkelistä tärkeää, että yritykset viihtyvät kunnassa. Yrittäjälle on tärkeää, että kunta ottaa yritykset huomioon päätöksenteossaan. Yrittäjämyönteisessä ilmapiirissä yrittäminen on helpompaa.

Suomen Yrittäjät tekee kahden vuoden välein Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn. Se piirtää kokonaiskuvaa elinkeinopolitiikasta sekä koko Suomessa että jokaisessa kunnassa erikseen. Kysely selvittää mm., millainen on kunnan yrittämisen ilmapiiri, miten sitä pitäisi kehittää ja mitä viestiä kuntaan pitäisi yrittäjiltä viedä. Aineistolla on erittäin iso merkitys sille, miten yrittäjäjärjestö pystyy vaikuttamaan niin valtakunnallisesti kuin jokaisessa Suomen kunnassa jokaisen yrittäjän puolesta.

Viimeisimmässä Elinkeinopoliittisessa mittaristo -kyselyssä vuonna 2012 yrittäjät pitivät yritysmyönteisen ilmapiirin tärkeimpänä osa-alueena kunnan päätösten yrityslähtöisyyttä. Kolmen kärkeen nousivat myös yleinen elinkeinopolitiikka ja hankinnat. Yrittäjien mielestä paras kaupunki oli Uusikaupunki.

Tänä vuonna kyselylomake lähetettiin jokaiselle Suomen Yrittäjien jäsenelle. Kun kunnasta saatujen vastausten määrä on riittävä, saa paikallisyhdistys käyttöönsä kuntakohtaiset tulokset. Kuntakohtaisten tulosta avulla yrittäjät voivat vahvistaa keskusteluyhteyttä kotikunnan viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden kanssa. Tutkittu tieto antaa elinkeinopoliittiselle kehittämistyölle voimaa ja oikea suunnan.

Jokainen vastaus on tärkeä. Linkin tutkimukseen löydät sähköpostistasi. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa vain noin 10 minuuttia. Jos et olet saanut kyselyä, ilmoita siitä osoitteeseen tutkimus@yrittajat.fi.