SK: Varoitus yrittäjille: 118 ei ole aina 118

24.1.2014

Yrityksiä hämärin keinoin kosiskelevat hakemistopalveluyritykset tapaavat käyttää luotettuja nimiä markkinointinsa tukena.

Esimerkiksi Suomen Yritysrekisteri kehuu tekevänsä yhteistyötä Viestintäviraston kanssa. Viestintävirasto ei kuitenkaan tee yhteistyötä sen kanssa. Sama firma yrittää tehostaa nettisivujensa vakuuttavuutta myös pääministeri Jyrki Kataisen kuvalla.

Suomen Yritysrekisteri on yksi helsinkiläisen Endora Oy:n yli 30 aputoiminimestä. Niin on myös Suomen 118. Se hämää lähestymiään yrittäjiä nimellä, joka muistuttaa Eniron, Fonectan ja Kontaktian tunnettua 118-numeropalvelua.

Suomen 118:n menettelytavoista kertoo ikaalislaisen yrittäjän tapaus. Vaikka yrittäjä ilmoitti puhelinmyyjälle, ettei osta hakemistofirmalta mitään, firma postitti Ikaalisiin lähes 300 euron laskun ”Business Class” -tilauksesta.

Yrittäjän valitettua virheellisestä laskusta Suomen 118 vetosi tekemäänsä puhelunauhoitteeseen, joka sen mukaan todistaa tilauksen. Firma ei kuitenkaan ole suostunut toimittamaan asiakkaalle nauhoitteesta sen paremmin kopiota kuin kirjallista versiota. Nauhoitteen hinnaksi se on määritellyt 300 euroa.