Sami Ojanen Punkalaitumen Vuoden Yrittäjä

1.11.2013 klo 20:00

Punkalaitumen Vuoden Yrittäjä julkistettiin 1.11.2013 Punkalaitumen kunnantalossa järjestetyssä tilaisuudessa. Lisäksi Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy palkitsi vuoden nuoret punkalaitumelaiset yrittäjät. Vuoden Yrittäjäksi valittiin Sami Ojanen ja vuoden nuoriksi yrittäjäksi Emmi Uusi-Kouvo ja Antti-Jussi Pouru. Tilaisuuden tervehdyssanat lausui Punkalaitumen Yrittäjien puheenjohtaja Martti Mölsä ja Pirkanmaan Yrittäjien terveiset juhlaan toi toimitusjohtaja Jari Jokilampi. Vuoden yrittäjän esitteli päätoimittaja Juha Aro ja vuoden nuoret yrittäjät palkitsi Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Mikko Nieminen.

Sami Ojanen on 38. Punkalaitumen Vuoden Yrittäjä. Hän johtaa Vesirakennus Ojanen Oy:tä. Ojanen perusti ensimmäisen yrityksensä jo 15-vuotiaana. Se oli toiminimi, jonka toimialana oli maatalouskoneiden kulutusosien myynti. Kyseinen toiminimi on edelleen olemassa. Vesirakennus Ojanen Oy on perustettu 1.3.2003. Tällä hetkellä yrityksessä on noin 50 työtekijää ja liikevaihto oli viime vuonna 2,6 miljoonaa euroa. Tänä vuonna liikevaihto nousee lähes 7 miljoonaan euroon. Vesirakennus Ojanen Oy tarjoaa mm. vesirakennus-, kuljetus- ja maanrakennuspalveluja. Suuri työllistäjä on pitkään ollut Talvivaaran Kaivososakeyhtiö, jossa Vesirakennus Ojanen Oy on puhdistanut metallia vedestä kemiallisella erottelulla viime marraskuusta asti ja työt jatkuvat edelleen. Suomen lisäksi työmaita on eripuolilla Skandinaviaa.

K –Supermarket kauppiaat vuoden nuoret yrittäjät

Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy palkitsi 1.11.2013 sisarukset Emmi Uusi-Kouvon ja Antti-Jussi Pourun Punkalaitumen vuoden nuorina yrittäjinä. He toimivat maaliskuussa 2013 avatun K-Supermarket Pourun kauppiaina. Sitä aiemmin he ovat hankkineet kokemusta kaupan alalta K-Market Pourulla. Emmi ja Antti-Jussi ovat kauppiaita jo neljännessä polvessa.

Yrittäjäristi Mika Kaskenojalle

Punkalaitumen Vuoden Yrittäjä-tilaisuudessa luovutettiin Suomen Yrittäjien Kultainen Yrittäjäristi yli 20 vuoden yrittäjätoiminnasta Mika Kaskenojalle. Hänet valittiin Punkalaitumen Vuoden Yrittäjäksi vuonna 2012.