Yrittäjät ja valtuustot kokoontuvat Pirkanmaalla

3.9.2013

Syyskuun viides päivä on Yrittäjän päivä. Tänä vuonna päivä on erityinen, sillä Pirkanmaan jokaisessa 22 kunnassa kokoontuvat kunnan- ja kaupunginvaltuustot yhdessä yrittäjien kanssa käsittelemään yrittäjyyden edellytysten parantamista ja pohtimaan yritysten menestymisen vaikutusta kuntatalouteen.

Pirkanmaan Yrittäjien paikallisyhdistykset ovat kutsuneet alueensa kunnan- ja kaupungin-valtuutetut koolle Suomalaisen Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta allekirjoittamaan sitoumuksen yrittäjyyden puolesta. Tilaisuuksissa käsitellään pk-yritysten merkitystä kuntataloudelle ja työllisyydelle sekä pohditaan hankinta- ja palvelustrategioiden kehittämistä ja yritysvaikutusten arviointia. Tavoitteena on allekirjoittaa sitoumus siitä, että kunta ja yrittäjät lupaavat kehittää kuntaansa yhdessä niin, että yrityksillä on siellä hyvä toimia.

 

-  Ilman menestyviä yrityksiä kuntalaisilla on vähemmän työpaikkoja ja palveluita ja kunnalla vähemmän verotuloja. Kunta on elinvoimainen vain, jos siellä toimivat yritykset menestyvät, toteaa Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

 

 

Yrittäjyysareena käynnistää kokoontumisten sarjan

 

Pirkanmaan Yrittäjät, Tampereen kaupunki ja Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu järjestävät syyskuun viidentenä päivänä Yrittäjyysareenan Tampereen yliopistolla. Tilaisuuteen kokoontuvat valtuutetut ja alueen yrittäjät keskustelemaan yritysten ja paikallishallinnon suhteesta, yritysten tarvitsemista palveluista ja yrittäjyyden tärkeydestä sekä merkityksestä kuntataloudelle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Yrittäjyysareena avaa valtuutettujen ja yrittäjien tapaamisten sarjan Pirkanmaalla. Samana päivänä kokoontuu myös kymmenen muuta kunnan- ja kaupunginvaltuustoa keskustelemaan yrittäjyyden edellytysten parantamisesta alueillaan. Loput 11 pirkanmaalaista kunnan- ja kaupunginvaltuustoa kokoontuvat myöhemmin syyskuun aikana.

 

Kaikkiaan vastaavia tilaisuuksia järjestetään Yrittäjän päivänä Suomessa yli 200 kunnassa. Valtuustoihin valittiin viime kunnallisvaaleissa 2000 yrittäjää. Yrittäjiä on 21 prosenttia valtuutetuista.

 


Lisätietoja:

 

toimitusjohtaja, Jari Jokilampi, Pirkanmaan Yrittäjät ry, p. 0500 731 445