Mahtavia uutisia: Liikevaihto kasvaa ja kassassa on rahaa

21.1.2013

Suomalaisten pk-yritysten liikevaihto on kasvanut hyvää vauhtia ja kassassakin on hämmästyttävästi viisi prosenttia enemmän rahaa kuin vuosi sitten.

Tiedot ilmenevät tilitoimisto Talenomin barometrista.

Pk-yritysten liikevaihto oli viime vuonna keskimäärin 4,7 prosenttia suurempi kuin edellisenä vuonna. Barometrin tiedot ovat vuoden 2011 joulukuun ja viime vuoden marraskuun väliltä. Sen sijaan liikevoitot pienenivät keskimäärin kolme prosenttia vertailukaudesta.

- Hämmästyttävän tasaisesti ovat pk-yritykset puksuttaneet kasvulukemia edelleen. Kasvuun voidaan olla hyvinkin tyytyväisiä tässä taloustilanteessa. Liikevoitto on puolestaan keskimäärin menossa hiukan alaviistoon. Sitähän ei loputtoman pitkään voi jatkua. Kuitenkin yritysten kassoissa oli keskimäärin rahaa yli viisi enemmän kuin vuosi sitten. Näin liikevoiton oikaisemiseksi ei tällä perusteella tarvitse tehdä paniikkiratkaisuja. Mutta yleisilme pk-yrityksissä jatkuu edelleen varsin mukavana, sanoo toimitusjohtaja Harri Tahkola.

Hän kuitenkin muistuttaa, että luvut ovat keskimääräiset. Monissa yrityksissä eletään haastavia aikoja.

- Olennaista on, että kussakin pk-yrityksessäkin ollaan tarkasti tietoisia omista kannattavuusluvuista ja tehdään ratkaisuja omista lähtökohdista, Tahkola jatkaa.

Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi