Huima tunnustus: Yrittäjät keskeisessä asemassa ongelman poistamiseksi

14.1.2013

Yrittäjät ovat aivan keskeisessä asemassa nuorten syrjäytymisongelman poistamiseksi, sanoo Sakari Huovinen.

Huovinen on koordinaattorina tasavallan presidentti Sauli Niinistön viime syyskuussa käynnistämässä nuorten syrjäytymistä ennaltaehkäisevässä hankkeessa.

Koordinaattori perustelee näkemystään sillä, että kenelläkään muulla ryhmällä kuin yrittäjillä ei ole vastaavaa kosketuspintaa oman alueensa arkeen.

Hänen mukaansa yrittäjät ovat jo tehneet paljonkin nuorten hyvinvoinnin eteen. Etenkin Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Pohjois-Pohjanmaalla on ollut hyviä kampanjoita nuorten työllistämiseksi.

- Kaikki lähtee ympäristön hyvinvoinnista. Yrittäjät voivat neuvoa työntekijäänsä, miten hän voi selvitä veloistaan, Huovinen kertoo.

- Työvoiman saanti ja yrittämisen jatkaminen tulevat vasta sen jälkeen, hän sanoo.

Esimerkiksi Rukalla yrittäjät olivat huolissaan, kun nuoret halusivat lähteä mahdollisimman nopeasti pois paikkakunnalta. Erilaisilla yrittäjien järjestämillä tempauksilla nuoret saatiin huomaamaan oman paikkakunnan mahdollisuudet työllistyä ja viihtyä.

Huovinen pitääkin presidentti Niinistön käynnistämää hanketta nimenomaan kansalaisten hankkeena.

- Presidentti on esittänyt haasteen. Jokainen voisi miettiä, mitä minä voin tehdä. Ainoana mittarina on oikeastaan se, että syrjäytymisluvut kääntyisivät laskuun, Huovinen korostaa.

Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi