Kuka vielä kyseenalaistaa starttirahan

19.11.2012

Starttirahalla on iso merkitys yrittäjille, selviää työ- ja elinkeinoministeriön julkaisemasta haastattelututkimuksesta.

Tutkituista 63 prosenttia työllisti vähintään yhden työntekijän. Tämän lisäksi osa starttirahayrittäjistä uskoo työllistävänsä vuonna 2014 vähintään yhden osa-aikaisen tai kokopäiväisen työntekijän.

Viime vuosina starttirahalla on aloittanut yritystoiminnan keskimäärin 8 000 yrittäjää vuosittain ja määrärahaa on käytetty keskimäärin noin 37 miljoonaa euroa joka vuosi. Yleisimmin starttirahayrittäjät toimivat kaupallisella, teollisella ja palvelun toimialalla

Työministeri Lauri Ihalainen arvioi, että starttirahalla voisi olla jatkossa aiempaa vahvempi rooli nuorten yrittäjyyden edistämisessä.

- Starttirahaa voitaisiin jatkossa myöntää nuorille korkeammalla tukitasolla ja tavallista pitemmäksi aikaa osana nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamista, Ihalainen sanoo.

Selvitys tukee starttirahan säilyttämistä yrittäjäksi ryhtyvälle henkilölle suunnattuna tukena.

Tutkimuksen toteutti Turun yliopiston kauppakorkeakoulun yrittäjyyden tutkimusryhmän TSE Entre työ- ja elinkeinoministeriön tilauksesta. Tutkimuksessa analysoitiin 3 627 starttirahan saajaa vuosina 2005-2010 ja haastateltiin 209 alan asiantuntijaa.

Yrittäjäsanomat
toimitus@yrittajat.fi