Pienyrittäjä tekee nettisivunsa itse

21.2.2011

Kolmasosa suomalaisista pienyrittäjistä on ollut mukana toteuttamassa kotisivuja tai on tehnyt ne itse. Yli 50 prosenttia tekisi tarvittaessa yrityksensä tai yhdistyksensä kotisivut itse tai pyytäisi tuttua ihmistä tekemään sivut.

Kotisivujen itsepalvelutuotetta Kotisivukonetta markkinoiva Ideakone Oy on julkaissut tutkimuksen nettisivujen toteutuksesta.

Yhteistyössä tutkimusyhtiö Protone Oy:n kanssa tehdyssä tutkimuksessa haastateltiin 300 yksityishenkilöä tai pienyrittäjää ympäri Suomen. Kolmasosa vastaajista on ollut mukana toteuttamassa kotisivuja tai tehnyt ne itse. Yli 50 prosenttia kaikista vastaajista tekisi tarvittaessa yrityksen tai yhdistyksen kotisivut itse tai pyytäisi tuttua ihmistä tekemään sivut.

– Tutkimus osoittaa, että markkina Kotisivukoneen kaltaiselle itsepalvelutuotteelle on olemassa. Oman sivuston rakentaminen ei tarvitse olla vaivalloinen prosessi, vaan pk-yritykset ja yhdistykset voivat suunnitella ja toteuttaa sivustonsa itse. Kotisivukone on verraton myös väliaikaisten sivustojen luomiseen esimerkiksi häitä ja muita tapahtumia varten, kertoo Ideakoneen toimitusjohtaja Mikko Nurminen.

 

yrittajat.fi
toimitus@yrittajat.fi
Lotta Tammelin