PS: Kunta ja yrittäjät käynnistelivät vuoropuhelua

10.2.2011

Punkalaitumen kunta ja paikalliset yrittäjäjärjestöt ottivat ensimmäisiä askeleita hiipuneen yhteydenpidon ja vuoropuhelun uudelleen käynnistämiseksi. Kunta kutsui yrittäjät keskustelemaan ajankohtaisista elinkeinoasioista ravintola Trioon viime viikon keskiviikkona. – Jatkossa kunnan ja yrittäjien tapaamisia on tarkoitus järjestää pari kertaa vuodessa, totesivat kunnanjohtaja Antero Alenius ja Punkalaitumen Yrittäjien puheenjohtaja Martti Mölsä.

Kunnanjohtaja Antero Aleniuksen mukaan kunnan ja yrittäjien kesken on puhetta samaan pöytään istumisesta ollut jo pidemmän aikaan. Hän selvitteli runsaalle kuulijajoukolle kunnassa meneillään olevaa elinkeinopoliittisen ohjelman laadintaa. Sen pohjana käytetään Suomen Yrittäjien työkirjamallia.


– Edellinen elinkeino-ohjelma on 2000-luvun alusta ja vanhentunut, perusteli Alenius uuden ohjelman laatimista.


Hänen mukaansa yrittäjäjärjestöt pääsevät ottamaan osaa uuden elinkeino-ohjelman valmistumiseen jo syntyvaiheessa nyt aloitetun vuoropuhelun kautta.


– Elinkeino-ohjelma määrittää kunnan tehtävät, tavoitteet ja visiot elinkeinopolitiikassa. Se tukee kuntastrategian toteuttamista elinkeinojen osalta, kuvaili Alenius.


Tukea elinkeinopolitiikkaan haetaan seudullisilta toimijoilta, joiden harteilla on pitkälti yrittäjien neuvonta ja rahoitus.


Yhtenä hyvänä mahdollisuutena paikallisen elinkeinoelämän kehittämisessä Alenius näki palveluyrittäjyyden. – Sille on tarvetta, sillä julkinen sektori ei pysty palvelutarvetta hoitamaan. Punkalaitumella palveluyrittäjyys voi olla kasvava elinkeinotoimen alue. Kunnan väestörakenne antaa siihen mahdollisuuden.


Elinkeino-ohjelman lisäksi tapaamisessa keskusteltiin matkailumarkkinoinnin tulevista näkymistä. Sen toivottiin laajenevan pelkästä matkailusta markkinoimaan koko pitäjää ja sen palveluita.


Tilaisuuteen osallistui myös Sastamalan seudun Yritäyspalvelun toimitusjohtaja Mikko Nieminen, joka kertoi yhtiön mahdollisuuksista tukea ja neuvoa niin alkavia kuin jo toimiviakin yrittäjiä.

Punkalaitumen Sanomat 10.2.2011