Ajankohtaista

Suomen Yrittäjien mielestä yritystuista voi karsia. "Aika merkittävästikin. Olemme esittäneet hallitukselle listan yritystuista, joihin ei ole mielestämme tarvetta. Suurin säästöpotentiaali on energiatuissa ja merenkulun matkustajaliikenteen tuissa", Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoi Yrittäjäsanomille perjantaina.
Yrittäjät.fi:ssä kerrottiin uudenlaisista huijauspuheluista keskiviikkona. Pyysimme yrittäjiä kertomaan kokemuksiaan "can you hear me" –tyyppisistä puheluista. Saimme kymmeniä yhteydenottoja.
Suomen Yrittäjien asiantuntijat käyvät kuultavina eduskunnan valiokunnissa ja antavat kirjallisia lausuntoja jo siinä vaiheessa, kun hallituksen lakiesityksiä vasta suunnitellaan. Tässä poimintoja tuoreimmista lausunnoista, mukana muun muassa lausunnot konkurssilain muutosesitykssestä, yritysverotuksen asiantuntijatyöryhmän raportista sekä työvoima- ja yrityspalvelu- ja työelämäkokeilusta.
Europolin vetämä kampanja tarjoaa kymmeniä ohjelmia, joilla tiedossa olevat kiristyshaittaohjelmat voi purkaa tietokoneelta.
Irtisanomislomake paljastuu markkinointisopimukseksi, jonka palvelu maksaa tapauksista riippuen 5000–8000 euroa.
Uusi maksupalvelulaki edellyttää kauppiailta ja myyjiltä vahvaa asiakkaan tunnistamista tai vastuu huijaustapauksissa jää yrittäjän maksettavaksi. Toisaalta uusi laki alentaa korttimaksamisen kuluja myös kauppiaalta.
Verkko-operaattori AT&T:n tuore tutkimus osoittaa, että monet yritykset eivät suojaa tietojaan tehokkaasti. Jopa puolella yrityksistä on vanhentunut suojaus.
Pienten ja keskisuurten yritysten odotukset lähiajan suhdannekehityksestä ovat positiiviset, mutta kasvu jää hitaaksi. Koko maan pk-yrityksistä 44 prosenttia arvioi suhdanteiden paranevan seuraavien 12 kuukauden aikana. Yhdeksän prosenttia pelkää niiden heikkenevän. Suhdannenäkymien saldoluku nousi kolmella yksiköllä, kertoo tänään julkaistu Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön tilaama Pk-yritysbarometri. Taloustutkimuksen tekemään barometriin saatiin valtakunnallisesti vastaus 4800 yrityksestä. Pirkanmaalla kyselyyn vastasi lähes 500 pk-yrittäjää.
Verkostoituminen, lakineuvonta ja muut palvelut, edunvalvonta sekä hyvät jäsenedut – ja mahtava porukka! Siinä monta hyvä syytä olla Yrittäjien jäsenenä.
Yrittäjät tietävät toukokuussa 2018 voimaan tulevasta uudesta EU:n tietosuoja-asetuksesta edelleen vähän. Syytä olisi, sillä valvonta tehostuu ja sanktiot kovenevat.Tietosuojavaltuutetun toimisto on nyt julkaissut oppaan aiheesta.
RSS ATOM