Ajankohtaista

Tilastokeskuksen mukaan aloittaneiden yritysten määrä lisääntyi 1,4 prosenttia vuoden 2010 lopussa edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.
Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy aloittaa viikottaisen päivystyksen Punkalaitumella. Yrityspalvelun edustaja on tavattavissa Punkalaitumen kunnantalolla tiistaisin klo 9-12. Palvelu aloitetaan ti 3.5. ja siitä eteenpäin Yrityspalvelun henkilö on tavattavissa joka tiistai samaan aikaan.
Pirkanmaalaisista yrittäjäehdokkaista kahdeksan raivasi tiensä läpi eduskuntaan sunnuntain vaaleissa. Pirkanmaan 18 kansanedustajasta 8 on uusia.
Uuteen eduskuntaan valittiin 34 Suomen Yrittäjien jäsentä, joista kokoomuslaisia on 16, keskustalaisia 9, perussuomalaisia 4, sosialidemokraatteja 2, vasemmistoliittolaisia 1, RKP:läisiä 1 ja kristillisdemokraatteja 1.
Pirkanmaan Yrittäjien Kevätkaronkkaa vietettiin vaalien alla lauantaina Lempäälän Ideaparkissa. Suomen suurin yksittäinen yrittäjätapahtuma keräsi yhteen lähes 2 000 pirkanmaalaista yrittäjää. Valtiovallan tervehdyksen juhlaan toi ministeri Jan Vapaavuori. Tilaisuudessa palkittiin 44 Vuoden 2010 yrittäjää ja nautittiin erinomaisesta ohjelmasta, jonka päätähtinä loistivat imitaattori Jarkko Tamminen ja laulaja Kaija Koo.
Suomen Yrittäjien ylläpitämä yrityskauppapaikka Yrityspörssi, www.yrittajat.fi, on laajentunut usean toimijan yhteishankkeeksi, jonka avulla yrityksen myyjät ja ostajat kohtaavat toisensa entistä helpommin. Yrityspörssi on ilmoitusmäärältään maan suurin yrityskauppapaikka, jossa on julkaistuna yli 300 yrityksen myynti- ja ostoilmoitusta. Yrittäjien ikääntymisen johdosta omistajanvaihdos on ajankohtainen asia tuhansissa pienyrityksissä. Yrityspörssin avulla edistetään omistajanvaihdoksia silloin, kun yritykselle ei löydy jatkajaa perhepiiristä. Lähes 62 % viime vuoden aikana Yrityspörssiin myynti-ilmoituksen jättäneistä kertoi yrityksen myynnin syyksi yrittäjän ikääntymisen. Muita syitä yrityksen myyntiin olivat yrittäjän siirtyminen palkkatyöhön ja henkilökohtaiset syyt.
Äitiysvapaan kustannuksista on esitetty julkisuudessa ristiriitaista tietoa. Työnantaja kantaa keskimäärin yli puolet kaikista vanhemmuuden kustannuksista.
Punkalaitumen Sanomat 14.4.2011
Suomalaista yrittäjistä vain joka kolmas (34,5 %) on nainen. Naisten osuus yrittäjistä on korkein Jämsän, Raahen ja Imatran seutukunnissa, joissa lähes 40 prosenttia yrittäjistä oli vuonna 2009 naisia, kertoo tilastokeskus. Yläpäähän sijoittui myös Helsinki 36,3 prosentin naisyrittäjäosuudellaan. Yrittäjien osuus kaikista työllisistä on pysynyt noin kymmenen prosentin tasolla.
Maksuvelvoitteitaan laiminlyövät toimijat vahingoittavat rehellisten yrittäjien toimintamahdollisuuksia, muistuttaa Suomen Yrittäjät. SY pitääkin hyvänä, että harmaan talouden estämiseen otetaan käyttöön uusia tehokkaita keinoja.
RSS ATOM