Ajankohtaista

Pirkanmaa on nyt kokonaan Yritys-Suomen palvelujen äärellä. Työ- ja elinkeinoministeriö sekä ely-keskus allekirjoittivat keskiviikkona viimeisenä Parkanossa sopimuksen, jonka mukaan Parkanon ja Kihniön yritykset ja yrittäjät pääsevät Suomen kattavaan yrityspalvelujärjestelmään.
Tahallinen laskujen myöhässä maksaminen ja ylipitkät maksuajat ovat kohta historiaa.
Verkkosivujen ja muun sähköisen viestinnän merkitys vahvistuu koko ajan, myös maaseudun yrityksille.
Ylen rahoitus maksetaan jatkossa verorahoista. Suurimmaksi maksumieheksi joutuvat yritykset, kertoo STT.
Suomalaisten yritysten rakennemuutoksesta on puhuttu paljon ja keskustelu nosti jälleen kierroksia raamisopimusta sorvattaessa. Yksi raamisopimuksen lähtökohdistahan oli suomalaisten työpaikkojen turvaaminen. Tilastokeskuksen mukaan uusien työpaikkojen syntyminen lepää vahvasti pienten ja keskisuurten yritysten harteilla. Pk-yritysten työntekijämäärä kasvoi vuosina 2001­­-2010 yli 77 000 henkilöllä, kun taas suuryritysten väkimäärä laski 300:lla. Yli tuhat henkeä työllistävien kohdalla työntekijämäärän pudotus oli lähes 12 000 ja aivan pienimpien eli 1-4 henkilöä työllistävien yritysten työntekijämäärä nousi lähes 30 000:lla. yrittajat.fi toimitus@yrittajat.fi
Pirkanmaan Yrittäjät ry:n syyskokous valitsi keskiviikkoiltana 30.11. järjestön uudeksi puheenjohtajaksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle Veikko Kiilin (Puutuote Veikko Kiili Ky) Sastamalasta. Kiili on puusepänalan yrittäjä ja hän toimii aktiivisesti sekä Mouhijärven että Ylöjärven paikallisissa yrittäjäyhdistyksissä. Uusi puheenjohtaja aloittaa kautensa 1.1.2012.
Suomessa ei ole pakkotyötä, eikä myöskään pakkoyrittäjyyttä, kommentoi Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus viime päivien keskustelua niin sanotusta pakkoyrittäjyydestä.
Noin kahden miljoonan palkansaajan laajuinen raamisopimus kahden seuraavan vuoden työehdoista saatiin kursittua kasaan aamuyöllä. Asia ratkesi, kun kuljetusalojen järjestöt pääsivät aamuyöllä sopuun omista sopimuksistaan.
Punkalaitumen Yrittäjät ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 25.11.2011 Sakari Pärssisen Pungalot mökissä Porttikallion urheilukeskuksessa Punkalaitumella.
Punkalaitumen Yrittäjät järjesti yhteistyössä Pirkanmaan Yrittäjien kanssa ideariihen Punkalaitumen kunnantalon valtuustosalissa 17.11.2011.
RSS ATOM