Ajankohtaista

Suomen Yrittäjien valtakunnalliset jäsenedut uudistuivat vuoden 2012 alusta. Tavoitteena oli jäsenetujen parantaminen ja siinä onnistuttiinkin – esimerkiksi Best Western -hotellien alennusprosentti nousi 20 prosenttiin. Uusia jäsenetuja tarjoavat mm. autotalo Laakkonen ja MTV3. Tutustu valtakunnallisiin jäsenetuihin kirjautumalla jäsennumerolla Suomen Yrittäjien sivuille.
Suomen Yrittäjien puheenjohtajaristeilyväki ei päästänyt valtiovarainministeri Jutta Urpilaista helpolla, kun ministeri tuli sunnuntaina kuulemaan yrittäjien evästyksiä maaliskuun kehysriiheen. Urpilainen pyysi yrittäjiltä konkreettisia esityksiä, ja niitä hän myös sai. Pirkanmaan yrittäjien varapuheenjohtaja Samuli Suonpää viittasi Suomen Yrittäjien esitykseen kouluttamattomien nuorten oppisopimusmalliin. Suonpään mielestä yrittäjät voivat hyvin opettaa syrjäytymisvaarassa oleville nuorille sen, miten töitä tehdään. - Mutta yrittäjinä me emme voi alusta asti maksaa heille ammattimiehen palkkaa. Ottakaa ammattiyhdistysliike pois meidän niskastamme, niin me työllistämme kaikki Suomen nuoret, Suonpää sanoi. - Koeajan pidentämien voisi olla yksi tapa, jolla nuorten työllistämistä voisi parantaa, Urpilainen vastasi. Yrittäjät kokevat yrityksille suunnitellun Yle-veron todella epäoikeudenmukaiseksi. Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Simolinna esittikin verotuksen oikeudenmukaisuutta moneen otteeseen korostaneelle valtiovarainministerille, että yritysten Yle-vero-osuus otettaisiin yhteisöveron tuotosta. Yrittäjät kokevat epäoikeudenmukaiseksi myös dieselveron roiman korotuksen. Urpilainen myönsi ymmärtävänsä kritiikin. Hän lupasi seurata veron vaikutuksia kuljetusyrittäjille. - Jos osoittautuu, että päätös on ollut väärä, ja että se vaikuttaa kielteisesti kilpailukykyyn, päätös pitää arvioida uudestaan, Urpilainen sanoi ja sai yrittäjiltä hyväksyvät nyökkäykset. Urpilainen kertoi Euroopan talouskriisin tämän hetken tilanteen. Sunnuntaina hänellä piti olla eurooppalaisten kollegojensa kanssa puhelinkokous Kreikan tilanteesta, mutta se peruuntui. - Jo tänään piti euroryhmässä hyväksyä yksityisten sijoittajien kanssa tehty sopimus. Mutta näyttää, että neuvottelut jatkuvat. Tavoitteena on, että vuonna 2020 Kreikan velkasuhde on 120 prosenttia bruttokansantuotteesta. Sekin olisi tuplasti vakaussopimukseen kirjatun rajan yli. - Mutta Kreikka jää koko ajan jälkeen yhdessä sovituista ohjelmista ja tavoitteista. Nyt näyttää siltä, että se ei pääse 120 prosentin tavoitteeseen. Urpilainen korosti Kreikan merkitystä Euroopan talouskriisin ratkaisussa. - Se on kuin syöpäpesäke. Niin kauan, kuin Kreikan tilanne on epävarma, se levittää epävarmuutta muualle. Yrittäjäsanomat toimitus@yrittajat.fi
Suomen Yrittäjät kannattaa harmaan talouden estämistä toimilla, jotka lisäävät yritystoiminnan läpinäkyvyyttä ja tehostavat ennakoivaa talousrikosten torjuntaa. - Yrittäjien ja yritysten sääntöjä noudattava suuri enemmistö kärsii siitä, että pieni vähemmistö ei noudata pelisääntöjä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo.
Suomen Yrittäjien jäsenmäärä on jo yli 115 000 yritystä. Yrittäjäjärjestön jäsenmäärä kasvoi viime vuonna noin kolmella tuhannella yrityksellä. Kasvu oli selkeästi edellisvuotta nopeampaa, vaikka yritysten kokonaismäärän kasvu Suomessa notkahti hieman.
Tyrvään Sanomien verkkosivut 17.1.2012
Pirkanmaan Yrittäjät ry »Etusivu »Tiedottaminen13.1.2012 Pirkanmaan Yrittäjien painopisteet vuonna 2012 Järjestön tuloksellinen toiminta edellyttää vuonna 2012 voimavarojen keskittämistä jäsenten kannalta tärkeimmiksi katsottujen asioiden hoitamiseen. Painopisteissä on otettu huomioon järjestön tavoitteet strategiakaudella 2010 – 2015. Ensi vuodelle on valittu aluejärjestössä neljä tärkeintä asiakokonaisuutta, joihin panostetaan.
Suomen Yrittäjien Facebook-verkkoyhteisö ylitti eilen kirkkaasti 6000 tykkääjän rajapyykin. Jäsenmäärä oli perjantaiaamuna jo 6060. Suomen Yrittäjien verkkosuunnittelija ja SY:n Facebook-sivun ”äiti” Päivi Kankaro on suuresta tykkääjämäärästä innoissaan. – Sivun pyörittäminen on ollut antoisaa, sillä yrittäjät ovat olleet aktiivisesti mukana keskustelemassa. Sosiaalinen media tarjoaa nopean vuorovaikutuskanavan jäseniin ja pyrimme hyödyntämään sitä yhä enemmän viestinnässä ja palautteen saamisessa. Kiitos kaikille aktiivisille keskustelijoille, Kankaro iloitsee. Sy:n Facebook-ryhmä lyö jäsenmäärällään laudalta monet muut suurten organisaatioiden vastaavat yhteisöt. Luku on korkeampi kuin esimerkiksi SDP:llä, Keskustalla ja Kokoomuksella. Myös monet elinkeinoelämän organisaatiot, kuten Kauppakamari, SAK ja PAM jäävät Facebook-ryhmillään yrittäjäyhteisöstä jälkeen. yrittajat.fi toimitus@yrittajat.fi
Jokaisella maalla vientivalttinsa: Puolalla ne ovat... ruumisarkut. Ja nimenomaan seksikkäät ruumisarkut.
Tutustu ensi vuoden tärkeisiin lukuihin. Ne on nyt päivitetty sivuillemme.
Pirkanmaan yritykset ovat selvinneet Euroopan talousmyllerryksestä ainakin vielä tänä vuonna kohtalaisen hyvin. Uusia yrityksiä syntyy entiseen tahtiin ja maakunnan vetovoima on kohdallaan.
RSS ATOM