Ajankohtaista

Lausunto kunnallishallinnon rakenneryhmän selvityksestä ”Elinvoimainen kunta- ja palvelurakenne”
Yrittäjien pitäisi olla enemmän huolissaan siitä, mitä tietoja heidän yrityksestään julkaistaan, kertoo tilitoimisto Hawconin toimitusjohtaja Vuokko Mäkinen.
Suomen Yrittäjien Järventaus Elorannan raportista: Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Jussi Järventauksen mielestä maan hallituksen on syytä ottaa varteen selvitysmies Jorma Elorannan ehdotukset, sillä hallitusohjelma on investointien lisäämisen kannalta vaisu. - Selvitysmies on tehnyt oikean havainnon todetessaan, että Suomen talouden rakenteiden heikentyminen on käynnissä, Järventaus sanoo.
Pirkanmaan Yrittäjien, Finnveran Tampereen aluekonttorin sekä Pirkanmaan ELY-keskuksen teettämän pk-yritysbarometrin mukaan suomalaisten pk-yritysten odotukset tämän vuoden suhdanteista ovat varovaiset, vaikka viime syksy sujuikin pelättyä paremmin. Positiivisimmat näkymät ovat palvelualoilla, heikoimmat rakentamisessa. Odotukset liikevaihdon kehityksestä painuivat selvästi pitkän ajan keskiarvon alapuolelle. Kuitenkin 41 prosenttia pk-yrityksistä arvioi liikevaihtonsa kasvavan tänäkin vuonna. Pirkanmaalla kyselyyn vastasi 608 ja koko maassa 3900 pk-yritystä.
Suomen Yrittäjien teettämässä elinkeinoilmapiirikyselyssä Pirkanmaan kärkeen nousi Lempäälä. Lempäälä sai alueen parhaat arviot pistein 79. Valkeakoski oli kovin nousija saaden 71 pistettä, jossa oli lisäystä kahden vuoden takaisiin tuloksiin huimat 36 pistettä.
Suomen Yrittäjien valtakunnalliset jäsenedut uudistuivat vuoden 2012 alusta. Tavoitteena oli jäsenetujen parantaminen ja siinä onnistuttiinkin – esimerkiksi Best Western -hotellien alennusprosentti nousi 20 prosenttiin. Uusia jäsenetuja tarjoavat mm. autotalo Laakkonen ja MTV3. Tutustu valtakunnallisiin jäsenetuihin kirjautumalla jäsennumerolla Suomen Yrittäjien sivuille.
Suomen Yrittäjien puheenjohtajaristeilyväki ei päästänyt valtiovarainministeri Jutta Urpilaista helpolla, kun ministeri tuli sunnuntaina kuulemaan yrittäjien evästyksiä maaliskuun kehysriiheen. Urpilainen pyysi yrittäjiltä konkreettisia esityksiä, ja niitä hän myös sai. Pirkanmaan yrittäjien varapuheenjohtaja Samuli Suonpää viittasi Suomen Yrittäjien esitykseen kouluttamattomien nuorten oppisopimusmalliin. Suonpään mielestä yrittäjät voivat hyvin opettaa syrjäytymisvaarassa oleville nuorille sen, miten töitä tehdään. - Mutta yrittäjinä me emme voi alusta asti maksaa heille ammattimiehen palkkaa. Ottakaa ammattiyhdistysliike pois meidän niskastamme, niin me työllistämme kaikki Suomen nuoret, Suonpää sanoi. - Koeajan pidentämien voisi olla yksi tapa, jolla nuorten työllistämistä voisi parantaa, Urpilainen vastasi. Yrittäjät kokevat yrityksille suunnitellun Yle-veron todella epäoikeudenmukaiseksi. Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Simolinna esittikin verotuksen oikeudenmukaisuutta moneen otteeseen korostaneelle valtiovarainministerille, että yritysten Yle-vero-osuus otettaisiin yhteisöveron tuotosta. Yrittäjät kokevat epäoikeudenmukaiseksi myös dieselveron roiman korotuksen. Urpilainen myönsi ymmärtävänsä kritiikin. Hän lupasi seurata veron vaikutuksia kuljetusyrittäjille. - Jos osoittautuu, että päätös on ollut väärä, ja että se vaikuttaa kielteisesti kilpailukykyyn, päätös pitää arvioida uudestaan, Urpilainen sanoi ja sai yrittäjiltä hyväksyvät nyökkäykset. Urpilainen kertoi Euroopan talouskriisin tämän hetken tilanteen. Sunnuntaina hänellä piti olla eurooppalaisten kollegojensa kanssa puhelinkokous Kreikan tilanteesta, mutta se peruuntui. - Jo tänään piti euroryhmässä hyväksyä yksityisten sijoittajien kanssa tehty sopimus. Mutta näyttää, että neuvottelut jatkuvat. Tavoitteena on, että vuonna 2020 Kreikan velkasuhde on 120 prosenttia bruttokansantuotteesta. Sekin olisi tuplasti vakaussopimukseen kirjatun rajan yli. - Mutta Kreikka jää koko ajan jälkeen yhdessä sovituista ohjelmista ja tavoitteista. Nyt näyttää siltä, että se ei pääse 120 prosentin tavoitteeseen. Urpilainen korosti Kreikan merkitystä Euroopan talouskriisin ratkaisussa. - Se on kuin syöpäpesäke. Niin kauan, kuin Kreikan tilanne on epävarma, se levittää epävarmuutta muualle. Yrittäjäsanomat toimitus@yrittajat.fi
Suomen Yrittäjät kannattaa harmaan talouden estämistä toimilla, jotka lisäävät yritystoiminnan läpinäkyvyyttä ja tehostavat ennakoivaa talousrikosten torjuntaa. - Yrittäjien ja yritysten sääntöjä noudattava suuri enemmistö kärsii siitä, että pieni vähemmistö ei noudata pelisääntöjä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo.
Suomen Yrittäjien jäsenmäärä on jo yli 115 000 yritystä. Yrittäjäjärjestön jäsenmäärä kasvoi viime vuonna noin kolmella tuhannella yrityksellä. Kasvu oli selkeästi edellisvuotta nopeampaa, vaikka yritysten kokonaismäärän kasvu Suomessa notkahti hieman.
Tyrvään Sanomien verkkosivut 17.1.2012
RSS ATOM