Ajankohtaista

Pirkanmaan Yrittäjien yksi tärkeimmistä painopisteistä tänä vuonna on nuorten työllistyminen ja syrjäytymisen estäminen. Suomen Yrittäjät nosti asian esille viime syksyn liittokokouksessaan Seinäjoella ja presidentti Niinistö puhui nuorten syrjäytymisvaarasta vaalikampanjassaan.
Verohallinto käytti viime vuonna 25 000 työpäivää harmaan talouden tarkastuksiin.
Harmaa talous – musta tulevaisuus –kampanja herättelee pohtimaan miten ilmiötä voi torjua yksinkertaisin toimin omassa arjessa.
Kansanedustaja Martti Mölsälle (ps) luovutettiin Suomen Yrittäjäristin Suurristi 1.4.2012 Punkalaitumella järjestetyssä syntymäpäiväjuhlakonsertissa. Suurristin Mölsälle luovuttivat Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili ja varapuheenjohtajat Janne Vuorinen ja Samuli Suonpää sekä Punkalaitumen Yrittäjät ry:n kunniapuheenjohtaja Kauko Niemi.
Yrittäjän veroaste on 3,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin palkansaajan, jolla on sama tulotaso. Tähän tulokseen päädytään, kun otetaan huomioon ansio- ja pääomatuloista maksettavat verot sekä lakisääteiset vakuutusmaksut. Tulotasona on käytetty yrittäjien keskimääräisiä veronalaisia tuloja, jotka olivat 40 638 euroa vuonna 2010. Tällä tulotasolla yrittäjän veroaste oli 33,2 prosenttia ja palkansaajan 29,7 prosenttia.
Vuosi 2011 oli odotetumpaa parempi suomalaisille pk-yrittäjille. Kahdessa kolmesta yrityksestä liikevaihto kasvoi ja samalla tappiollisten osuus laski.
On varsin myönteistä, että hallitus edistää yritystoimintaa uusilla verokannusteilla, jotka vauhdittavat pienten ja keskisuurten yritysten kasvua, investointeja sekä riskillisen pääoman sijoittamista kasvuhakuisiin yrityksiin. - Tältä osin hallituksen päätökset ovat monelta osin Suomen Yrittäjien tavoitteiden mukaisia. Näillä toimilla edistetään talouskasvua, työllisyyttä ja tätä kautta valtiotalouden tasapainottumista, toteaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus.
Hallitus edistää yritystoimintaa uusilla verokannusteilla, jotka vauhdittavat etenkin pienten ja keskisuurten yritysten kasvua, investointeja sekä riskillisen pääoman sijoittamista kasvuhakuisiin yrityksiin.
Hallituksen kaavailema kuntauudistus on myös pk-yritysten kannalta merkittävä muutostekijä. Toistaiseksi keskustelu on keskittynyt lähinnä kuntien lukumäärästä ja rakenteista kiistelemiseen.
Tilastokeskuksen mukaan ammattimaisen kuorma-autoliikenteen kustannukset nousivat 7,2 prosenttia vuoden 2011 helmikuusta vuoden 2012 helmikuuhun.
RSS ATOM