Ajankohtaista

Pirkanmaan Yrittäjien 24. - 26.4. järjestämän viennin kontaktikisan voitti Erno Syvälahti yrityksestä HappyOrNot Oy. Tuomaristo julkisti voittajan 8.5. iltapäivällä. Syvälahti kuittasi ensimmäisestä sijastaan palkinnoksi 3.000 euroa. Toiseksi kisassa sijoittui Liisa Tyllilä yrityksestä Hiking Travel ja kolmanneksi Mikko Honkala Honkalamedia Oy:stä. Heidät molemmat palkittiin 1.000 euron sekillä.
Sastamalan koulutuskuntayhtymän aikuiskoulutusosaston ja oppisopimustoimiston Pyry IV-hankke jalkautuu punkalaitumelaisiin yrityksiin kesän ja syksyn aikana. Projektikoordinaattorina hankkeessa toimii Marko Härkin.
Siirtymäaika maallikkotilintarkastajien käyttöön osakeyhtiöissä päättyy.
Työ- ja elinkeinoministeriö pohtii parhaillaan tarvetta säätää laki kuitinantovelvollisuudesta, jolloin kuitin tarjoaminen asiakkaalle tuotteen tai palvelun ostamisesta tehtäisiin yrittäjälle pakolliseksi.
Valtioneuvoston liikennepoliittinen selonteko on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Liikennejärjestelmän kunto ja toimivuus sekä väylä- ja logistiikkaratkaisut ovat erittäin merkittäviä tekijöitä yrityksille, kun ne tekevät investointi- ja sijoittumispäätöksiä.
Pirkanmaan Yrittäjien yksi tärkeimmistä painopisteistä tänä vuonna on nuorten työllistyminen ja syrjäytymisen estäminen. Suomen Yrittäjät nosti asian esille viime syksyn liittokokouksessaan Seinäjoella ja presidentti Niinistö puhui nuorten syrjäytymisvaarasta vaalikampanjassaan.
Verohallinto käytti viime vuonna 25 000 työpäivää harmaan talouden tarkastuksiin.
Harmaa talous – musta tulevaisuus –kampanja herättelee pohtimaan miten ilmiötä voi torjua yksinkertaisin toimin omassa arjessa.
Kansanedustaja Martti Mölsälle (ps) luovutettiin Suomen Yrittäjäristin Suurristi 1.4.2012 Punkalaitumella järjestetyssä syntymäpäiväjuhlakonsertissa. Suurristin Mölsälle luovuttivat Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili ja varapuheenjohtajat Janne Vuorinen ja Samuli Suonpää sekä Punkalaitumen Yrittäjät ry:n kunniapuheenjohtaja Kauko Niemi.
Yrittäjän veroaste on 3,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin palkansaajan, jolla on sama tulotaso. Tähän tulokseen päädytään, kun otetaan huomioon ansio- ja pääomatuloista maksettavat verot sekä lakisääteiset vakuutusmaksut. Tulotasona on käytetty yrittäjien keskimääräisiä veronalaisia tuloja, jotka olivat 40 638 euroa vuonna 2010. Tällä tulotasolla yrittäjän veroaste oli 33,2 prosenttia ja palkansaajan 29,7 prosenttia.
RSS ATOM