Ajankohtaista

Yritykset ovat olleet viime aikoina poikkeuksellisen tiheään harhaanjohtavien ilmoitusten kohteena. Yrityksille lähetettävät harhaanjohtavat laskut ja ilmoitukset yleistyvät varsinkin kesäisin. Muun muassa kesäkuun lopussa hämmennystä herätti ilmoitus, jonka palautusosoite oli Hampurissa Saksassa. Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili on saanut kirjeestä paljon kyselyitä ja se postitettiin myös hänen omaan yritykseensä. – Tässä ikään kuin viranomainen olisi pyytämässä alv-numeroa, Kiili pohtii. Kirjeessä puhutaan EU:n talouspaketista, tosin kirje viittaa virheellisesti vuonna 2009 lakkautettuun Euroopan yhteisöön. – Aiempiin verrattuna tämä on sikäli erikoinen, että puhutaan talouspaketista, Kiili toteaa. – Jollain lailla tuntuu että kesälomat ovat hyvä aika näiden kirjeiden lähettäjille. Monet ovat lomatunnelmissa ja yrityksissä on paljon kesätyöntekijöitä, jotka eivät tiedä ketkä ovat vastuussa laskujen maksusta. Lue ohjeet epäilyttävien laskujen varalle ja aiempi uutinen aiheesta tästä. Yrittäjäsanomat toimitus@yrittajat.fi
Punkalaitumen Yrittäjät ry:n nettisivuilla on alkuvuonna ollut yli 9 600 eri kävijää. Viime vuonna vastaavaan aikaan kävijämäärä oli hieman yli 8 000. Kuukaudessa sivuilla vierailee keskimäärin yli 1 600 ja viikossa yli 370 eri kävijää.
Yksityinen ja turvallinen pysäköintialue Lentoparkki Oy tarjoaa Pirkanmaan Yrittäjien jäsenille 15 %:n alennuksen voimassa olevista hinnoista. Edun saat vuoden jokaisena päivänä jäsenkorttia näyttämällä ennen maksusuoritusta.
Lähde ehdokkaaksi kuntavaaleihin!
Rahoitusongelmia kokeneista mikroyrityksistä lähes puolet ja pienistä yrityksistä yli 40 prosenttia ei saa ulkoista rahoitusta lainkaan. Näistä yrityksistä yli 80 prosentilla toiminnan jatkuvuus on joko vaarantunut tai liiketoimintaa on pystytty jatkamaan vain olennaisesti suunnitellusta poikkeavalla tavalla. Tiedot ilmenevät Yritysrahoituskyselystä, joka toteutettiin huhtikuussa. Kyselyyn vastasi 3 531 yritystä. Pk-yritysten rahoitus lepää voimakkaasti pankkien varassa. Lainaa tarvitaan etenkin käyttöpääomaa sekä kone- ja laiteinvestointeja varten. Kyselyssä todetaankin, että yritysten rahoitusrakenteen monipuolistuminen olisi perusteltua, koska Suomen talouden pitkän aikavälin kasvunäkymät ovat heikkenemässä ja koska pankkisääntelyn kiristymisen vuoksi muiden rahoituskanavien merkitys voi kasvaa. Mikroyrityksistä joka viides ja pienistä yrityksistä neljä kymmenestä on hankkinut tai yrittänyt hankkia ulkoista rahoitusta edellisen 12 kuukauden aikana. Yrittäjäsanomat toimitus@yrittajat.fi
Valtioneuvoston periaatepäätöksenä tänään julkaistussa sisäisen turvallisuuden ohjelmassa todetaan, että erityisesti pienyrittäjiä on voitava suojata nopeasti ja tehokkaasti vilpilliseltä ja harhaanjohtavalta markkinoinnilta. - Valtioneuvoston periaatepäätös on tärkeä ja osoittaa, että kymmeniä tuhansia pienyrittäjiä koskevaan ongelmaan on poliittista tahtoa puuttua, toteaa Suomen Yrittäjien lainopillinen asiamies Tiina Toivonen.
Työ- ja elinkeinoministeriö on toimittanut lausunnolle ehdotuksen, jossa esitetään useita merkittäviä parannuksia yrittäjän ja tämän perheenjäsenen työttömyysturvaan. Yrittäjä tai hänen perheenjäsenensä pääsisi jatkossa nykyistä helpommin työttömyysturvan piiriin, kun yritystoiminta päättyy. Yrittäjän sosiaaliturvaa kehitettäessä juuri työttömyysturvan korjaukset ovat tärkeimmät.
Punkalaitumen Yrittäjät järjestää Laitumen Y-ajot heinäkuun 28. päivä. Viime kesänä järjestetyyn liikennekilpailuun osallistui 10 autokuntaa. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tutuksi punkalaitumelaisia yrittäjiä ja yrityksiä. Yrittäjien hallitus valitsee kilpailuun mukaan otettavat yritykset ilmoittautuneiden joukosta 18.6. Yritykset voivat ilmoittautua kilpailuun Punkalaitumen Yrittäjien nettisivuilla. Osallistumismaksu on 100 euroa/yritys.
Sastamalaisessa tehtaassa on luvattu työllistää 35 nuorta, sillä nuorista työntekijöistä on ollut vain hyviä kokemuksia. Pirkanmaan Yrittäjien kampanjan tavoitteena on luoda 2000 uutta työpaikkaa.
Kuntien osuus yhteisöveron tuotosta oli viime vuonna 17 prosenttia suurempi kuin vuonna 2010.
RSS ATOM