Ajankohtaista

Suomalaisten pk-yritysten liikevaihto oli elokuussa 7,2 prosenttia suurempi kuin samalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.
Suomalaisten yritysten pakeneminen Viroon on vielä pientä siihen verrattuna, mitä tapahtuu yrittäjien jäädessä eläkkeelle.
Jotta yritykset uskaltaisivat palkata erityisesti vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä, yksilöperusteista irtisanomissuojaa pitäisi lieventää joko pidentämällä koeaikaa huomattavasti tai sallimalla työsopimuksen päättäminen samalla tavalla kuin muutoinkin toistaiseksi tehdyissä sopimuksissa, eli kun päättämiseen on perusteltu syy.
Kuntien peruspalvelut ja niiden tulevaisuus ovat nousemassa kuntavaalien tärkeimmiksi teemoiksi.
Suomen Yrittäjien mukaan yritystoimintaa voitaisiin vauhdittaa budjettiesityksessä kaavailtua enemmän.
Valtion talousarvioesitys ensi vuodelle on seitsemän miljardia alijäämäinen, vaikka verotulojen arvioidaan kasvavan viisi prosenttia. Vaisu talouskehitys hyvin todennäköisesti jatkuu, joten Suomen Yrittäjien mielestä ensi vuonna on jatkettava valtiontalouden tasapainottamista. Finanssipolitiikan linjana tulisi silloin olla säästöihin painottuva tasapainotus. Veroaste on jo korkea, ja sen nostaminen heikentäisi jo muutenkin kovassa testissä olevaa talouden kilpailukykyä.
Pirkanmaan Yrittäjien tuottamat yritysuutiset palasivat kesätauon jälkeen eetteriin - nyt usealle eri kanavalle. Radio City Tampereen (ent. Radio 957) ja Radio Iskelmän taajuuksilla yritysuutiset alkoivat 20.8. Syyskuun alusta alkaen yritysuutiset kuullaan myös paikallisessa SUN Radiossa.
Loimaalainen Pemamek on saanut merkittävän kaupan Aker Philadelphian telakalta USA:sta.
Suomen Yrittäjät pitää oppisopimuskoulutukseen suunniteltuja leikkauksia liian suurina. - Kun talousnäkymät ovat näin huolestuttavat, tarvitaan nopeita ratkaisuja osaamisen päivittämiseksi. Monet ihmiset joutuvat hankkimaan jopa kokonaan uuden ammatin, johtaja Martti Pallari Suomen Yrittäjistä sanoo.
Suomessa on yritystä -sarja antaa puheenvuoron yrittäjille – heille, jotka tekevät yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Työllistämisen vastuu on Suomessa siirtymässä kiihtyvällä vauhdilla pienten ja keskisuurten yritysten harteille. Sarja kannustaa ihmisiä yrittäjyyteen ja purkaa yrittäjiä kohtaan tunnettuja ennakkoluuloja. Samalla nostetaan esiin yrittäjille tärkeitä puheenaiheita.
RSS ATOM