Ajankohtaista

Tyrvään Sanomien verkkosivut 15.10.2012 Sastamalan alueen yrittäjäjärjestöt palkitsivat jälleen Sastamalan Vuoden Yrittäjät. Gaalailta järjestettiin lauantaina 13. lokakuuta Hotelli Ellivuoressa. Paikalla juhlassa oli noin 250 kutsuvierasta.
Pirkanmaalaisilla on mahdollisuus äänestää kuntien valtuustoihin peräti 353 jäsenyrittäjää.
Urjalan Vuoden Yrittäjäksi on valittu Asennustyö Pärssinen Ky:n Petteri Pärssinen. Urjalan Vuoden Yrittäjä palkittiin lauantaina 29. syyskuuta Urjalan säätiötalolla.
Puolueilla yhteensä peräti 5484 yrittäjäehdokasta. Vuoden 2012 kuntavaaleissa on ehdokkaana yli 500 yrittäjäehdokasta enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa.
Suomalaisten pk-yritysten liikevaihto oli elokuussa 7,2 prosenttia suurempi kuin samalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.
Suomalaisten yritysten pakeneminen Viroon on vielä pientä siihen verrattuna, mitä tapahtuu yrittäjien jäädessä eläkkeelle.
Jotta yritykset uskaltaisivat palkata erityisesti vaikeassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä, yksilöperusteista irtisanomissuojaa pitäisi lieventää joko pidentämällä koeaikaa huomattavasti tai sallimalla työsopimuksen päättäminen samalla tavalla kuin muutoinkin toistaiseksi tehdyissä sopimuksissa, eli kun päättämiseen on perusteltu syy.
Kuntien peruspalvelut ja niiden tulevaisuus ovat nousemassa kuntavaalien tärkeimmiksi teemoiksi.
Suomen Yrittäjien mukaan yritystoimintaa voitaisiin vauhdittaa budjettiesityksessä kaavailtua enemmän.
Valtion talousarvioesitys ensi vuodelle on seitsemän miljardia alijäämäinen, vaikka verotulojen arvioidaan kasvavan viisi prosenttia. Vaisu talouskehitys hyvin todennäköisesti jatkuu, joten Suomen Yrittäjien mielestä ensi vuonna on jatkettava valtiontalouden tasapainottamista. Finanssipolitiikan linjana tulisi silloin olla säästöihin painottuva tasapainotus. Veroaste on jo korkea, ja sen nostaminen heikentäisi jo muutenkin kovassa testissä olevaa talouden kilpailukykyä.
RSS ATOM