Ajankohtaista

Pk-yritysten odotukset kuluvan vuoden suhdanteista ovat nyt hieman aiempaa myönteisemmät.
Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) tekee töitä sen eteen, että uusi eurooppalainen hankintalaki tulisi tutuksi. Häntä hämmästyttää urbaanilegenda, jonka mukaan EU määräisi aina ostamaan halvinta. Pietikäisen mukaan kuntien ja seurakuntien palveluhankinnoissa otetaan myös usein käsittelyyn liian suuria kokonaisuuksia.
Tampereella on tänään (23.1.) käynnistetty Turvallisuustiedon välitysverkosto, joka helpottaa viranomaisten ja yritysten välistä viestinvaihtoa turvallisuusasioissa. Uutta verkostoa käyttäen turvallisuusuhista on mahdollista viestiä uudella tavalla ja erittäin nopeasti. Toiminnassa on vahvasti mukana Pirkanmaan Yrittäjät 44 paikallisyhdistyksen ja 10.500 jäsenen voimalla.
Julkisten hankintojen kansallisten kynnysarvojen nostaminen iskee kipeästi pk-yrittäjiin ja romahduttaa samalla myös kilpailun.
Harmaata taloutta hillitsemään suunniteltu laki yrittäjien kuittipakosta on tulossa hallituksen käsittelyyn kevään aikana. Voimaan laki tulisi työ- ja elinkeinoministeriön mukaan todennäköisesti loppuvuodesta.
Yrityskohtainen sopiminen käyttöön, rakennemuutos verotukseen ja koulutussopimus nuorten työllistymisen parantamiseksi.
Suomalaisten pk-yritysten liikevaihto on kasvanut hyvää vauhtia ja kassassakin on hämmästyttävästi viisi prosenttia enemmän rahaa kuin vuosi sitten.
Suomen Taloushallintoliiton tekemän kyselyn mukaan rahoituksen saatavuuden vaikeutuminen ja rahoituksen hinnan kallistuminen näkyvät pk-yrityksissä.
Yrittäjät ovat aivan keskeisessä asemassa nuorten syrjäytymisongelman poistamiseksi, sanoo Sakari Huovinen.
Yritystukien järkevyys on kovalla koetuksella, sillä miljoonia euroja menee täysin hukkaan. Aiheesta kirjoittavat Alma Median maakuntalehdet.
RSS ATOM