Ajankohtaista

Halvin hinta ja on ratkaisevin kriteeri tuottajan valinnassa.
Budjettiriihessä sovitut yritysverotusta koskevat muutokset keventävät vain osakeyhtiöiden verotusta. Noin puolet maamme pienistä yrityksistä on kuitenkin elinkeinonharjoittajia ja henkilöyhtiöitä, joihin ei sovelleta yhteisöveroa. Kun vain yhteisöveroa on laskettu ja pääomaveroa korotettu, nämä pienyritykset jäävät sivuun kannustavasta verokehityksestä.
Ensi vuonna alkaa tv- ja radio-ohjelmien sarja, jossa seurataan pk-yritysten arkea. Pelastetaan duunit -hanke kuvaa esimerkkiyritysten kautta muutoksia, joita yrityksen toiminnassa vaaditaan, että ne selviytyisivät paremmin.
Yrityksiin kohdistuvan sääntelyviidakon keventäminen ei ole Suomessa lähtenyt kunnolla käyntiin, sanoo Suomen Yrittäjien johtaja Antti Neimala.
Kunta-alan toimijoitten mielestä kuntien tehtäviä pitää vähentää reilusti. Asia käy ilmi Suomen Yrittäjien tekemästä kyselystä.
Nuorille, työnantajille ja nuorten parissa toimiville aikuisille suunnattu nuorisotakuun viestintäkampanja käynnistyy ensi viikolla.
Harmaa talous - musta tulevaisuus –kampanja kannustaa rehelliseen yrittäjyyteen. Harmaa talous vääristää kilpailua ja hintoja.
Pienet ja keskisuuret yritykset pitävät kiinni työvoimastaan, vaikka taloustilanne on heikko.
Syyskuun viides päivä on Yrittäjän päivä. Tänä vuonna päivä on erityinen, sillä Pirkanmaan jokaisessa 22 kunnassa kokoontuvat kunnan- ja kaupunginvaltuustot yhdessä yrittäjien kanssa käsittelemään yrittäjyyden edellytysten parantamista ja pohtimaan yritysten menestymisen vaikutusta kuntatalouteen.
Tänä vuonna Yrittäjän päivä 5. syyskuuta on erityinen, sillä yli 200 kunnassa valtuusto ja Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset kokoontuvat käsittelemään yrittäjyyden edellytysten parantamista.
RSS ATOM