Ajankohtaista

Aamulehti Pirkanmaan yritysbarometristä käy ilmi, että yrityksissä on viime kevättä paremmat tunnelmat. Kevään jäsenkyselyyn vastanneista 402 yritysjohtajasta 51 prosenttia uskoo, että liikevaihto kasvaa edellisvuoteen verrattuna.
Yrittäjää verotetaan selvästi ankarammin kuin palkansaajaa. Verotus myös kehittyy eri suuntiin: yrittäjän verotus kiristyi ja palkansaajan verotus aleni. Yrittäjien keskimääräiset tulot laskivat, palkansaajilla nousivat. Tiedot perustuvat verohallinnon keräämiin tietoihin palkansaajien ja YEL-vakuutettujen yrittäjien tuloista ja veroista vuoden 2012 verotuksessa.
29.4.2014 Kiikoisissa kokoontunut Joutsenten reitti ry:n vuosikokous valitsi yhdistyksen hallitukseen punkalaitumelaisen yrittäjän Laura Jonkan erovuorossa olleen Aki Mikkolan tilalle. Jonkan varajäseneksi valittiin punkalaitumelainen yrittäjä Mikko Uotila. Jonkka ja Uotila ovat myös Punkalaitumen Yrittäjät ry:n hallituksen jäseniä. Punkalaitumen kunnan edustajana Joutsenten reitin hallituksessa jatkaa maaseutuasiamies Ari Kallionpää ja hänen varajäsenenään kunnanjohtaja Lauri Inna.
Verohallinto antoi vihdoin edustuskuluista uuden ohjeen – muuttuiko oikeasti mikään?
Suomen Yrittäjien teettämässä elinkeinopoliittisessa kyselyssä Pirkanmaan kärkeen nousi Valkeakoski, joka sai kuntansa elinkeinopolitiikan kokonaisarvosanaksi 7,8. Seuraaville sijoille ylsivät Pirkkala (7,6) ja Mänttä-Vilppula (7,2).
Suomen Yrittäjät tarjoaa jäsenilleen maksutonta puhelinneuvontaa yritystoiminnan ongelmissa. Viime vuonna apua sai yli 50 000 yrittäjää.
Suomessa on huipputason yrittäjyyden asenneilmasto, väittää kansainvälinen tutkimus. Kasvuhaluja kaivataan kuitenkin lisää.
Yrittäjien työviikko venyy palkansaajia useammin yli viisipäiväiseksi. Viisipäiväinen työviikko on Suomessa yleisin: puolet työllisistä oli työskennellyt viitenä päivänä viikossa.
Pk-yritysten liikevaihdot kehittyivät kuluneena vuonna suotuisasti, mutta yritysten liikevoitot pienenivät edellisvuoteen verrattuna.
Aiemmin Tullin, Itellan ja Verohallinnon nimissä tehty tietojenkalastelu jatkuu nyt perintäpalvelun nimissä.
RSS ATOM