Ajankohtaista

Suomi.fi-verkkopalvelun yritysosio on nyt julkaistu. Sen myötä kaikki yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvät tiedot ja neuvot löytyvät yhdestä paikasta. Suomi.fi:n yritysosio korvaa aiemmin käytössä olleen Yritys-Suomi-sivuston.
Hallitus esittää asiakkaan valinnanvapauden lisäämistä osana sote- ja maakuntauudistusta. Valinnanvapaudella tarkoitetaan asiakkaan oikeutta valita itselleen sopiva sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja, palveluyksikkö ja ammattihenkilö. Näitä valintaoikeuksia on tarkoitus laajentaa 1.1.2020 alkaen.
Yrittäjiltä yritetään lypsää rahaa jos jonkinlaista näkyvyyttä tarjoamalla. Yleensä myyntipuhelun seurauksena on vain lihava lasku, ja korkeintaan nimi jonkin nettisivuston nurkassa. Nyt rahaa koitetaan kääriä vielä aiempaa härskimmällä tavalla.
Pirkanmaan Yrittäjien kevätkokous valitsi punkalaitumelaisen Mari Pohjalan vaalivaliokuntaan, jonka tehtävänä on tehdä ehdotus Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen jäseniksi/varajäseniksi vuosiksi 2019-2020. Pohjala on myös Suomen Yrittäjien Nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen.
Hallituksen kehysriihestä tuli yrittäjille monta tärkeää uutista: henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä helpotetaan ja yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvaa parannetaan hieman. Osakeyhtiön perustamispääomasta luovutaan. Työaikalain uudistus ja paikallinen sopiminen sen sijaan ei edennyt.
EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR astuu voimaan 25. toukokuuta. Se koskee kaikkia yrityksiä: asiakkaiden henkilötiedot ja -rekisterit on hoidettava hyvin ja turvallisesti. Onko yrityksessäsi asia jo hoidettu?
Leader Joutsenten reitti on käynnistänyt Avointen työnantajien verkosto -hankkeen, jolla etsitään ratkaisuja Sastamalan, Hämeenkyrön, Huittisten ja Punkalaitumen alueen työvoimapulaan. Hankkeen tavoitteena on kokemusvaihdon avulla löytää eri työnantajatahojen vahvuudet ja vahvistaa positiivista työnantajakuvaa osaajien houkuttelemiseksi.
Suurin osa pk-yrityksistä työllistäisi enemmän, jos ne voisivat enemmän sopia paikallisesti työehdoista ja -ajoista. Asia käy ilmi Kantar TNS:n tekemästä Yrittäjägallupista.
Yrittäjät soittavat Yritysguru-numeroon niin puhelimen, tietokoneen kuin verkon ongelmien ratkaisemiseksi. Suomen Yrittäjien jäsenet saavat nyt Elisa Yritysgurun it-palvelut 20% normaalihintaa edullisemmin, olivatpa he Elisan asiakkaita tai eivät.
Tilitoimistoketju Talenomin barometrin mukaan pk-yritysten liikevaihto kasvoi 12,8 % tammikuussa 2018 edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Suomen Yrittäjien laajan Pk-yritysbarometrin mukaan kasvu vaimenee tänä vuonna.
RSS ATOM