Ajankohtaista

Sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksessa pitää kehittää sote-palveluiden markkinoita, lisätä asiakkaan valinnanvapautta ja saada kustannusten laskenta kuntoon. Näin linjaa Suomen Yrittäjät.
Pirkanmaan Yrittäjien aloittamassa Nuorille töitä -kampanjassa on tällä hetkellä mukana yli 200 yritystä, jotka ovat antaneet lähes 3000 lupausta nuorten työllistämisestä. Näistä lähes 1800 paikkaa on jo täytetty.
Luottoluokittaja Standard & Poor´sin perjantai-iltana julkistama tieto Suomen luottoluokituksen laskemisesta AAA:sta AA+:aan vaikuttaa vääjäämättä myös pk-yrityksiin.
Pirkanmaan Yrittäjien hallitus on 8.10. pitämässään kokouksessa valinnut Pirkanmaan Yrittäjät ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Pasi Mäkisen (54). Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2015.
Konkurssien määrä jatkaa laskuaan, jos lukuja vertaa viime vuoteen.
Budjetin käsittelyn aloittaneet kansanedustajat julistivat, että yrittämistä hankaloittavat esteet pitää raivata. Rakennusalalla normitalkoot alkoivat jo kuusi vuotta sitten, jotta kustannukset saataisiin kuriin. Mitä sääntelylle on tapahtunut? ”Yritysten hallinnollista taakkaa on lisätty”, huokaa Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Antti Neimala.
Pienten ja keskisuurten yritysten suhdanneodotukset laskivat selvästi alkuvuodesta. Myös investoinnit kääntyivät laskuun. Pk-yritykset pitävät kuitenkin kiinni henkilöstöstään ja haluavat kasvaa.
Kysyimme Suomen Yrittäjien jäsenistöön kuuluvilta kansanedustajilta yritystoimintaa haittaavasta sääntelystä. Lue tästä kyselyyn vastanneiden täydelliset vastaukset.
Kuntapäättäjistä peräti 64 prosenttia ei usko, että sote-uudistuksella voidaan parantaa terveyspalveluita.
Suomen Yrittäjien mukaan hallituksen budjettilinja on epävarmalla pohjalla.
RSS ATOM