Ajankohtaista

Lukuisat suomalaiset yritykset ovat saaneet epäilyttävän sähköpostikirjeen, jossa pyydetään päivittämään yrityksen tiedot eurooppalaiseen yrityshakemistoon.
Ani harva yrittäjä-äiti pystyy pitämään kunnolla perhevapaata: vain joka viidennen yritystoiminta oli pitkään kokonaan keskeytyneenä perhevapaan aikana. – Perhe-etuusjärjestelmä on niin jäykkä, että yrittäjänä toimivat vanhemmat ja heidän lapsensa ovat heikommassa asemassa kuin työntekijöiden perheet. Sitä tulee joustavoittaa siten, että myös yrittäjät pystyvät nykyistä helpommin yhdistämään työn ja lapsensa hoitamisen vanhempainpäivärahalla, työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén Suomen Yrittäjistä vaatii.
Työolobarometrin mukaan pienissä yrityksissä on vahvin keskinäinen luottamus ja niissä voi parhaiten vaikuttaa työnjakoon ja työtahtiin. Pienillä työpaikoilla ollaan myös avoimia. Työntekijöitä kohdellaan selkeästi tasapuolisemmin kuin suurissa yrityksissä.
11.9.2018 julkaistun pk-yritysbarometrin mukaan pirkanmaalaisten pienten ja keskisuurten yritysten suhdannenäkymät ovat edelleen hyvät, vaikka suhdanteiden paranemista ennakoikin nyt selvästi harvempi kuin keväällä. Pirkanmaan luvut ovat hyvin lähellä valtakunnallista keskiarvoa.
Suomen työllisyysaste on nostettava lähelle 80 prosenttia, jotta hyvinvointivaltion rahoitus voidaan turvata. Suomen Yrittäjät tarjoaa hallitukselle 15 keinoa työllisyyden parantamiseen. Nämä helpottavat monen yrityksen kokemaa työvoimapulaa ja alentavat rakenteellista työttömyyttä.
Pirkanmaalla yrittäjän viikko käynnistyy rytinällä, kun Next Step – Yrittäjyyden Supertapahtuma täyttää Tullikamarin Pakkahuoneen ja Klubin maanantaina 3.9.
Sähköposti on edelleen haittaohjelmien yleisin leviämistapa. Tutkijat listasivat verkkorikollisten käyttämiä uusia roskapostikikkoja.
Talouselämä verkkosivut 12.7.2018: Patentti- ja rekisterihallitus varoittaa harhaanjohtavista, laskunnäköisistä tavaramerkkien tarjouskirjeistä.
Verohallinnon nimissä on taas liikkeellä huijausviestejä. Sähköpostitse leviävässä kömpelössä viestissä kerrotaan 244,79 euron veronpalautuksesta.
Suomen Yrittäjät esittää pakollisen yrittäjän eläkevakuutuksen alarajan nostamista. Tällä hetkellä moni maksaa liian pientä YEL-maksua, mikä voi johtaa taloudellisiin ongelmiin töiden päätyttyä.
RSS ATOM