Ajankohtaista

Talouselämä verkkosivut 12.7.2018: Patentti- ja rekisterihallitus varoittaa harhaanjohtavista, laskunnäköisistä tavaramerkkien tarjouskirjeistä.
Verohallinnon nimissä on taas liikkeellä huijausviestejä. Sähköpostitse leviävässä kömpelössä viestissä kerrotaan 244,79 euron veronpalautuksesta.
Suomen Yrittäjät esittää pakollisen yrittäjän eläkevakuutuksen alarajan nostamista. Tällä hetkellä moni maksaa liian pientä YEL-maksua, mikä voi johtaa taloudellisiin ongelmiin töiden päätyttyä.
Suomi.fi-verkkopalvelun yritysosio on nyt julkaistu. Sen myötä kaikki yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyvät tiedot ja neuvot löytyvät yhdestä paikasta. Suomi.fi:n yritysosio korvaa aiemmin käytössä olleen Yritys-Suomi-sivuston.
Hallitus esittää asiakkaan valinnanvapauden lisäämistä osana sote- ja maakuntauudistusta. Valinnanvapaudella tarkoitetaan asiakkaan oikeutta valita itselleen sopiva sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaja, palveluyksikkö ja ammattihenkilö. Näitä valintaoikeuksia on tarkoitus laajentaa 1.1.2020 alkaen.
Yrittäjiltä yritetään lypsää rahaa jos jonkinlaista näkyvyyttä tarjoamalla. Yleensä myyntipuhelun seurauksena on vain lihava lasku, ja korkeintaan nimi jonkin nettisivuston nurkassa. Nyt rahaa koitetaan kääriä vielä aiempaa härskimmällä tavalla.
Pirkanmaan Yrittäjien kevätkokous valitsi punkalaitumelaisen Mari Pohjalan vaalivaliokuntaan, jonka tehtävänä on tehdä ehdotus Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen jäseniksi/varajäseniksi vuosiksi 2019-2020. Pohjala on myös Suomen Yrittäjien Nuorten yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen.
Hallituksen kehysriihestä tuli yrittäjille monta tärkeää uutista: henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä helpotetaan ja yrittäjien perheenjäsenten työttömyysturvaa parannetaan hieman. Osakeyhtiön perustamispääomasta luovutaan. Työaikalain uudistus ja paikallinen sopiminen sen sijaan ei edennyt.
EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR astuu voimaan 25. toukokuuta. Se koskee kaikkia yrityksiä: asiakkaiden henkilötiedot ja -rekisterit on hoidettava hyvin ja turvallisesti. Onko yrityksessäsi asia jo hoidettu?
Leader Joutsenten reitti on käynnistänyt Avointen työnantajien verkosto -hankkeen, jolla etsitään ratkaisuja Sastamalan, Hämeenkyrön, Huittisten ja Punkalaitumen alueen työvoimapulaan. Hankkeen tavoitteena on kokemusvaihdon avulla löytää eri työnantajatahojen vahvuudet ja vahvistaa positiivista työnantajakuvaa osaajien houkuttelemiseksi.
RSS ATOM