Ajankohtaista

Lomarahan lakisääteisyydestä uusia kustannuksia työllistäville pienyrityksille, mutta kokonaisuus lisäisi kuitenkin kilpailukykyä. Suomen Yrittäjät arvioi.
Pirkanmaan Yrittäjä -lehti on maan suurin talouselämän ja yritteliäisyyden erikoislehti, joka kertoo ajankohtaisimmat asiat Pirkanmaan yrityselämästä. Lehti sisältää journalistisesti toimitettua aineistoa, järjestön tiedotteita ja ilmoituksia. Lehti ilmestyy 11 kertaa vuodessa ja sen painos on 150.000.
Pienikin yritys voi säästää puolikkaan työpäivän kuukaudessa luopumalla taloushallinnossa paperista ja siirtymällä sähköisen tiedon käyttöön.
Toimittajarahoituksessa sekä ostaja että myyjä voivat saada joustoa maksuaikoihin ja myyjän luottokelpoisuus on ostajan kaltainen.
Jatkossa yritys voi esimerkiksi korjata pieniä arvonlisäverojen tai ennakonpidätysten ilmoittamisessa tapahtuneita virheitä ilman sanktioita, kertoo Kauppalehti.
Pirkanmaan alueen yrittäjät voivat syyskuun aikana hakeutua Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä marraskuussa käynnistyvään, puolentoista vuoden mittaiseen TYK-kuntoutukseen.
Pirkanmaan Yrittäjät pitää hallituksen tänään julkistamia toimenpiteitä kilpailukyvyn parantamiseksi oikeansuuntaisina. Tosin muutosturvaa koskeva 20 työntekijän alaraja pitäisi nostaa 50 henkilöön, jotta voitaisiin parantaa pk-yritysten mahdollisuutta työllistää.
Pirkanmaan Yrittäjät järjestää lauantaina 5. syyskuuta Yrittäjän päivän yhteydessä kaikille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa alueen kansanedustajat, yrittäjät ja kuluttajat luovat yhdessä ehdotuksia ja näkökulmia tulevaan täysistuntokauteen liittyen.
Hallitus haluaa kumota nykyisen liikeaikalain kokonaan. Jatkossa kauppaliikkeiden ei enää tarvitsisi anoa poikkeuslupia aukioloon.
Palvelualan pk-yritykset kasvoivat alkuvuonna noin viisi prosenttia edellisvuodesta.
RSS ATOM