Ajankohtaista

Sastamalan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ratkaisun, jolla Sastamalan seudun yrityspalvelu Oy ajetaan alas ensi vuonna.
Verottaja kerää kokemuksia turhasta tai hankalasta viranomaisbyrokratiasta yritystoiminnassa.
Pirkanmaan Yrittäjät käynnistää kilpailun, jonka tarkoitus on kannustaa kuntia elinvoimatekijöidensä kehittämiseen sekä lisätä kuntien ja yrittäjien välistä vuoropuhelua. Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailu antaa kunnalle paljon hyvää tietoa sen elinvoiman kehittämistarpeista ja toimii luontevana työkaluna kunnan ja yritysten vuorovaikutuksen lisäämisessä.
Sastamala on ottamassa kaupungin elinkeinopalvelut järjestettäväkseen. Kaupunginjohtajan kaupunginhallitukselle tekemän esityksen konkretisoituminen tarkoittaisi Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n (Sasyp) liiketoiminnan luovuttamista kaupungille.
Punkalaitumen Yrittäjien hallitus päätti 23.5. pitämässään kokouksessa vuokrata toimistotilat yhdistyksen käyttöön Kauko Niemeltä. Tiloja käytetään mm. hallituksen kokoontumisiin ja erilaisiin kohderyhmä tapaamisiin. Lisäksi tiloihin sijoitetaan mm. yhdistyksen arkisto ja vuokrattavat teltat.
Hankintalakiuudistuksesta on tihkunut ulos tietoja. Lakiuudistus muun muassa vähentää julkisomisteisten yhtiöiden mahdollisuuksia myydä ulos palveluitaan ilman kilpailutusta.
Sastamalan Seudun Yrityspalvelu Oy:n hallitus on nimennyt Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin yhtiön vt. toimitusjohtajaksi 1.8.2016 alkaen. Malmberg hoitaa tehtäviä oman toimen ohella. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Mikko Nieminen siirtyy Nokian kaupunkikehitysjohtajan virkaan elokuun alusta lukien.
Suomalaiset luottavat pk-yrittäjien vaikuttavan myönteisesti Suomeen ja suomalaisiin.
Pirkanmaan Yrittäjät on huolissaan, miten paikalliset ja alueelliset sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajat pääsevät mukaan itsehallintoalueiden hankintoihin, kun valtioneuvoston julkaiseman linjauksen mukaan päätöksentekovaltaa keskitetään valtakunnalliseen hankintayksikköön.
EU:n uudistetut hankintadirektiivit tulevat voimaan 18.4.2016. Niiden velvoittavia säännöksiä on alettava noudattaa heti, vaikka kotimaiset hankintalain muutokset ovat vielä valmistelussa. Erityisesti on turvattava pk-yritysten mahdollisuus osallistua hankintoihin ja kotimaisen ruuan osuus julkisissa ruokahankinnoissa. Näin vaativat Suomen Yrittäjät ja MTK.
RSS ATOM