Ajankohtaista

Verohallinto varoittaa liikkeellä olevasta huijausviestistä, jossa viitataan veronpalautuksiin. Viestiä ei tule avata, vaan se tulee tuhota.
Tulorekisteriin valmistautuminen on yrityksissä vielä kesken. Etenkin pienille yrityksille on epäselvää, miten ilmoittaa palkkatiedot vuoden alussa. Sekä verohallinto että Suomen Yrittäjät järjestävät loppuvuonna useita verkkokoulutuksia aiheesta.
Syksyn liittokokous hyväksyi Yrittäjien uuden strategian suuntalinjat. Miten strategia nyt muuttuu? Miksi sitä ylipäätään piti muuttaa? Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vastaa 10 kysymykseen.
Kolmekymmentä kesää ja kolme miljoonaa kuutiota. Punkalaitumen Vuoden 2018 Yrittäjä Antti Peltomäki naurahtaa olevansa ”turvenuija”. Miehellä on takanaan yrittäjänä 30 kesää turvesoilla eri puolilla lounaista Suomea. – Sinä aikana on turvetta tullut nostettua suurin piirtein kolmen miljoonaa kuutiota, hän laskeskelee.
Tammi–syyskuun aikana perustettiin uusyrityskeskusten avulla noin 400 uutta yritystä enemmän kuin vuosi sitten. Myös sivutoimisen yrittäjyyden suosio näyttää kasvaneen.
Hakkerin uhkailuviesti on usein ikävä yllätys, vaikka mitään syytä pelkoon ei olisikaan.
Varsinais-Suomen Yrittäjät on ylläpitänyt Hankinta-asiamies.fi -verkkopalvelua ja -sivustoa viimeiset kymmenen vuotta. Palvelu hakuvahteineen ollut myös Pirkanmaan Yrittäjien käytössä ja se on ollut jäsenille ilmainen, mutta muille maksullinen.
Suomen Yrittäjät kannustaa hallitusta edistämään pienten yritysten työllistämisen helpottamista, mutta tarjoaa irtisanomissuojan keventämiselle myös vaihtoehtoja. Yksi olisi uudistaa työaikalaki niin, että kaikilla yrityksillä on samat sopimisen mahdollisuudet ilman luottamusmiespakkoa. Toinen vaihtoehto olisi laajempi työllistämispaketti.
Suomen Yrittäjät kannustaa työnantajaliittoihin kuulumattomia yrittäjiä lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksuperinnän ja hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin poliittisten lakkojen rajoittamiseksi.
Selvityshenkilöiden Jussi Järventauksen ja Henrietta Kekäläisen laatimassa ehdotuksessa yrittäjyysstrategiaksi 2018–2028 esitetään 45 keinoa, joilla helpotetaan yritysten työllistämistä ja kasvua, luodaan kohtuullinen verotus ja parannetaan yrittäjän sosiaaliturvaa. Strategiassa myös esitetään paikallista sopimista työehtosopimuksista poiketen ja kolmikannan uutta tulkintaa.
RSS ATOM