Ajankohtaista

Syksyn liittokokous hyväksyi Yrittäjien uuden strategian suuntalinjat. Miten strategia nyt muuttuu? Miksi sitä ylipäätään piti muuttaa? Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vastaa 10 kysymykseen.
Kolmekymmentä kesää ja kolme miljoonaa kuutiota. Punkalaitumen Vuoden 2018 Yrittäjä Antti Peltomäki naurahtaa olevansa ”turvenuija”. Miehellä on takanaan yrittäjänä 30 kesää turvesoilla eri puolilla lounaista Suomea. – Sinä aikana on turvetta tullut nostettua suurin piirtein kolmen miljoonaa kuutiota, hän laskeskelee.
Tammi–syyskuun aikana perustettiin uusyrityskeskusten avulla noin 400 uutta yritystä enemmän kuin vuosi sitten. Myös sivutoimisen yrittäjyyden suosio näyttää kasvaneen.
Hakkerin uhkailuviesti on usein ikävä yllätys, vaikka mitään syytä pelkoon ei olisikaan.
Varsinais-Suomen Yrittäjät on ylläpitänyt Hankinta-asiamies.fi -verkkopalvelua ja -sivustoa viimeiset kymmenen vuotta. Palvelu hakuvahteineen ollut myös Pirkanmaan Yrittäjien käytössä ja se on ollut jäsenille ilmainen, mutta muille maksullinen.
Suomen Yrittäjät kannustaa hallitusta edistämään pienten yritysten työllistämisen helpottamista, mutta tarjoaa irtisanomissuojan keventämiselle myös vaihtoehtoja. Yksi olisi uudistaa työaikalaki niin, että kaikilla yrityksillä on samat sopimisen mahdollisuudet ilman luottamusmiespakkoa. Toinen vaihtoehto olisi laajempi työllistämispaketti.
Suomen Yrittäjät kannustaa työnantajaliittoihin kuulumattomia yrittäjiä lopettamaan ay-liittojen jäsenmaksuperinnän ja hallitusta ryhtymään toimenpiteisiin poliittisten lakkojen rajoittamiseksi.
Selvityshenkilöiden Jussi Järventauksen ja Henrietta Kekäläisen laatimassa ehdotuksessa yrittäjyysstrategiaksi 2018–2028 esitetään 45 keinoa, joilla helpotetaan yritysten työllistämistä ja kasvua, luodaan kohtuullinen verotus ja parannetaan yrittäjän sosiaaliturvaa. Strategiassa myös esitetään paikallista sopimista työehtosopimuksista poiketen ja kolmikannan uutta tulkintaa.
Lukuisat suomalaiset yritykset ovat saaneet epäilyttävän sähköpostikirjeen, jossa pyydetään päivittämään yrityksen tiedot eurooppalaiseen yrityshakemistoon.
Ani harva yrittäjä-äiti pystyy pitämään kunnolla perhevapaata: vain joka viidennen yritystoiminta oli pitkään kokonaan keskeytyneenä perhevapaan aikana. – Perhe-etuusjärjestelmä on niin jäykkä, että yrittäjänä toimivat vanhemmat ja heidän lapsensa ovat heikommassa asemassa kuin työntekijöiden perheet. Sitä tulee joustavoittaa siten, että myös yrittäjät pystyvät nykyistä helpommin yhdistämään työn ja lapsensa hoitamisen vanhempainpäivärahalla, työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén Suomen Yrittäjistä vaatii.
RSS ATOM